Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Patru bişniţari au fost tâlhăriţi de familia interlopului Vadas Zoltan

0
25 Mar 2010 10:37:13
Autor: adevarul
Vadas Zoltan a fost arestat azi noapte, la ora 05.00
Vadas Zoltan a fost arestat azi noapte, la ora 05.00

Tâlharii, care au prejudiciat victimele cu 190.000 lei au fost arestaţi azi-noapte, după lungi ore de audieri. Aceştia nu au vrut să-şi recunoască fapta, însă dosarul intocmit de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale a fost bine documentat, fapt pentru care cei patru vor sta după gratii 29 de zile.


Patru persoane din Satu Mare sunt cercetate în stare de arest preventiv după ce, timp de mai multe luni au lovit cu sânge rece patru bişniţari din municipiu, pentru a le fura borsetele cu bani. Vadas Zoltan (35 ani), concubina acestuia, Carla Toth (36 ani)şi fiul lui, Toth Zoltan, de 19 ani, alături de un alt cunoscut al familiei, Szabo Mihai (29 ani) au primit mandate de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, decizia fiind luată azi-noapte, la orele 05.00 după aproape 10 ore de audieri.


Urmăreau victimele


Conform anchetatorilor, mama şi fiul acesteia urmăreau, timp de o săptămână, bişniţarii cu vârste peste 40 de ani. Când totul era pregătit, cei doi bărbaţi îi prindeau în scara blocului sau în jurul locuinţei, unde le aplicau mai multe lovituri cu bâtele şi le furau borsetele pline cu bani, prejudiciul total ridicându-se la 190.000 lei.
„Ieri dimineaţă s-a făcut o descindere la familiile în cauză. Poliţiştii au stabilit  că în perioada noiembrie 2009 – martie 2010, cei patru suspecţi au comis un număr de patru tâlhării“, a declarat Ana Mălăiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
În urma percheziţiilor s-au găsit mii de forinţi falşi, cuţite, 400 de cartoane de ţigări care conţineau cartoane.

Audiaţi încontinuu

Pentru că măsura de arest preventiv expira în această dimineaţă la orele 06.00, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care a reuşit să-i şi prindă, i-au prezentat asearăcu propunerea de arestare preventivă. Cei patru au fost audiaţi până la 04.00 dimineaţă, judecătorul emiţând până la urmă mandatele de arest pentru 29 de zile, pentru toţi cei în cauză.

Tâlhari contrabandişti


Prim-procurorul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu a declarat că inculpaţii au fost cercetaţi şi în alte dosare. „Au fost cercetaţi pentru trafic cu ţigări şi valută falsă“, a declarat aceasta.
Cele patru persoane tâlhărite de interlopi nu vor să-şi facă publică identitatea. Doar unul dintre ei a avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale. Conform anchetatorilor, trei dintre aceştia îşi desfăşurau activitatea în Piaţa de Alimente nr. 1, iar cel de-al patrulea, pe teritoriul maghiar, aproape de graniţa cu Satu Mare.Cei patru tâlhari sunt cercetaţi pentru tâlhărie în formă agravantă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă să-şi petreacă ani buni după gratii.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările