Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii locali au trezit dis de dimineaţă locuitorii de pe strada Horea nr.6 pentru un control

0
11 Jul 2018 11:49:42
Autor: Caraba L. Adrian
Primarul a participat la descinderea de la ora 6 - foto: Primaria Satu Mare
Primarul a participat la descinderea de la ora 6 - foto: Primaria Satu Mare

Din cele 30 de persoane care domiciliază în imobilul în paragină, 10 nu aveau acte care să le susţină prezenţa în imobil.

Primăria Municipiului Satu Mare prin Poliţia Locală continuă acţiunile de verificare şi control la imobilul de pe strada Horea, nr. 6. 
Miercuri, 11 iulie, începând cu ora 06.00 a avut loc o nouă acţiune în această locaţie, de această dată fiind prezent şi primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor alături de directorul Poliţiei Locale, Vasile Chişluca , directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială, Adrian Bălaj şi Mihaela Faur, şeful Serviciului Patrimoniu, Concesionări, Închirieri. 
Scopul acestei acţiuni a fost de a identifica acele persoane care încă mai locuiesc fără forme legale şi care se pretează la activităţi ilegale. De asemenea, s-a urmărit şi dacă acele persoane care şi-au depus un dosar pentru a beneficia de locuinţă socială merită un astfel de ajutor din partea Primăriei, dincolo de cele descrise în actele depuse. 
“ Încă de la începutul mandatului ne-am propus să facem ordine în acest imobil şi pe parcursul celor doi ani au fost organizate mai multe acţiuni similare cu cea de astăzi. Alături de Poliţia Locală şi de SPAS am realizat o evidenţă clară a acestor persoane care locuiesc cu forme legale şi o altă evidenţă a celor care realizează activităţi ilegale şi nu pot prezenta acte de identitate. Astăzi au fost găsite aproximativ 30 de persoane, din care 10 nu locuiesc cu forme legale! Nu vom permite acestor persoane să mai locuiască aici, motiv pentru care am dispus evacuarea acestui imobil într-o lună de zile. Persoanele care au solicitat o locuinţă şi respectă criteriile de acordare vor fi mutate în alte imobile, iar restul persoanelor vor fi evacuate, se va face curăţenie şi vom pune lacăt pe toate apartamentele!“, a explicat primarul Kereskényi Gábor. 
Poliţiştii locali au condus persoanele fără forme legale la sediul Poliţiei, acestea fiind amendate. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, asistenţii sociali din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială vor reveni pentru a realiza anchetele sociale la familiile care doresc să se pună în legalitate. 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii