Satu Mare a câştigat titlul de capitala Earth Hour 2014. Echipa a implementat 27 acţiuni într-un timp record de 9 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satu Mare devine punctul central de pe harta acţiunilor de mediu din România, prin câştigarea Competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2014. Echipa Satu Mare a dat dovadă de creativitate şi dedicare, dar şi de o foarte bună organizare, dat fiind faptul că au implementat un plan de 27 de acţiuni într-un timp record de 9 zile.

Echipa locală de campanie, formată din cinci entităţi: Asociaţia de Copii şi Tineri ACT 4U (coordonator), Primăria Municipiului Satu Mare, Colegiul Naţional Ioan Slavici, Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi Colegiul Doamna Stanca, s-a remarcat prin diversitatea şi coerenţa acţiunilor organizate şi prin respectarea tematicii campaniei Earth Hour.

Competiţia a fost  organizată la nivel naţional în cursul lunii martie de către WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mişcare voluntară de mediu din istorie.

Oraşele înscrise în Competiţie au fost: Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea.

Echipa Satu Mare a dat dovadă de creativitate şi dedicare, dar şi de o foarte bună organizare, dat fiind faptul că au implementat un plan de 27 de acţiuni într-un timp record de 9 zile; la care s-a adăugat evenimentul final Earth Hour din 29 martie, în care au reuşit să implice şi reprezentanţi ai altor instituţii publice din municipiu. În programul lor, s-au concentrat pe acţiuni de educare şi informare a comunităţii prin diverse activităţi practice şi creative: de la ecologizări şi plantări, la concursuri de proiecte de mediu şi ateliere de confecţionare de obiecte din materiale reciclate, expoziţii, spectacole şi prezentări.

Aceştia au realizat, de asemenea, o campanie de informare în oraş pe tema reciclării şi au colectat de la cetăţeni 565 kg de deşeuri de tip electrocasnice, PET-uri şi hârtie. Echipa a valorificat şi oportunitatea dată de Ziua Internaţională a Apei, printr-o vizită la uzina locală de apă la care au participat 50 de elevi de şcoală gimnazială. Un alt punct din planul de acţiuni al echipei care a impresionat a fost realizarea, de către elevii Colegiului Ioan Slavici, a unei machete a Oraşului Perfect: oraşul Satu Mare în variantă ecologică, fără poluare. Elevii au tras un semnal de alarmă şi în legătură cu consumul de energie electrică, transformând o minge într-o lampă funcţională.

În clasamentul oraşelor, Tulcea a ieşit pe locul secund, obţinând un punctaj aproape egal cu cel al oraşului Satu Mare. 

Vă recomandăm şi

FOTO Adevărata Oră a Pământului. Poiana Dobrogei, împădurită cu mii de puieţi de stejar şi frasin

FOTO Întuneric transformat în lumină la Brăila, în Ora Pământului

FOTO Ora Pământului, marcată la Târgu Jiu cu lampioane şi un marş al bicicliştilor

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite