Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Satu Mare: Potocol pentru polul de creştere Cluj-Napoca

0
4 Sep 2009 21:21:21
Autor: adevarul
Satu Mare: Potocol pentru polul de creştere Cluj-Napoca
Satu Mare: Potocol pentru polul de creştere Cluj-Napoca

Ieri la Castelul Karoly din Carei a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Nord Vest

Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR), forul de conducere al Regiunii Nord-Vest, formată din judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj şi Bihor s-a întrunit ieri la Carei . Membrii consiliului şi-au numit o nouă conducere în persoana lui  Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, şi au aprobat hotărâri referitoare la raportul de activitate al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest,(ADR – executivul regiunii), dar şi a protocolului ce vizează coordonatorul de pol de creştere Cluj Napoca. Protocolul prin care coordonatorul de pol de creştere Cluj-Napoca va funcţiona în cadrul ADR Nord-Vest a stârnit nemulţumirea mai multor membri ai CDR. În consecinţă, consiliul CDR Nord-Vest a aprobat un amendament prin care costuri suplimentare legate de angajarea coordonatorului de pol să fie achitate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

Conform unei Hotărâri de Guvern din mai, fiecare pol naţional de creştere va avea un coordonator , selectat de Agenţia de Dezvoltare Regională din care face parte polul de creştere. Polii naţional de creştere sunt Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Timişoara. Prin schema de finanţare destinată acestora, Clujul poate accesa 82,4 milioane de euro. Una dintre problemele expuse de membri CDR Nord Vest, în şedinţa de ieri, s-a referit la de lipsa de personal necesar gestionării şi implementării proiectelor din fonduri europene. „ Ştim că şi autorităţile publice locale se confruntă cu probleme legate de personalul necesar gestionării proiectelor, vorbim de câte unul sau doi angajaţi competenţi pe domeniul achiziţiilor publice în fiecare instituţie locală, dar şi noi avem doar 60 de oameni, iar necesarul ar fi mult mai mare” a afirmat  Claudiu Coşier, directorul general ADR Nord – Vest.

Şedinţa CDR Nord-Vest a fost urmată de vizite la proiecte finanţate din fonduri europene: “Renaşterea unui manej” – proiect finanţat prin programul Phare 98, beneficiar Asociaţia Equus Carei,  şi proiectul  “Circuitul târgurilor medievale din Transilvania de Nord - Castelul Karolyi din Carei, Castelul (Cetatea) Karolyi din Ardud” - beneficiar Primăria Carei, ambele finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările