Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Sindicatul Europol a câştigat un proces important împotriva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare

0
17 Oct 2020 15:30:19
Autor: Larisa Matei
Sigla Sindicatului Europol. Sursa Facebook
Sigla Sindicatului Europol. Sursa Facebook

Filiala sătmăreană a Sindicatului Europol a obţinut o victorie importantă în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare. Sindicatul a acţionat în instanţă inspectoratul după ce în perioada 2016-2018 mai mulţi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au fost privaţi de la norma de hrană.

Cei nouă angajaţi ai IPJ au început în anul 2016 să lucreze în ture de câte 24 de ore, lucru care presupunea primirea unei norme speciale pentru hrană. Normal specială de hrană este de aproximativ 5 lei/8 ore, deci 15 lei/tură. Cu toate că suma este una infirmă, şeful de birou de la acea vreme a refuzat să le acorde norma, poliţiştii văzându-se nevoiţi să acţioneze în instanţă. 
 
”Noi am făcut o adresă către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare pentru a plăti sumele retro, însă ne-au refuzat, spunându-ne că aceştia nu au fost alocaţi la hrană. Şeful de la vremea respectivă a refuzat să îi aloce cu toate că era dreptul lor să beneficieze de norma de hrană. În ianuarie 2018 a biroul a avut un alt şef, iar de atunci colegii mei au fost alocaţi în norma de hrană, iar în prezent toţi beneficiază de aceasta însă era dreptul lor să primească banii din perioada 2016 - 2018, perioadă în care au fost privaţi de acest drept”, a explicat Felix Văsuţ, preşedintele Sindicatului Europol Satu Mare.
 
Acesta nu a fost singurul proces intentat de Sindicatul Europol Satu Mare împotriva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare. În anul 2018 Sindicatul Europol a acţionat inspectoratul în instanţă pentru o serie de sporuri, printre care şi cel de studii superioare, care la vremea respectivă era acordat discriminatoriu, conform membrilor sindicatului. Potrivit preşedintelui Sindicatului Europol Satu Mare, în prezent toţi poliţiştii care se încadrează beneficiază de acest spor, rămânându-le să recupereze retroactiv suma pe trei ani. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sindicatul Europol, reacţie în cazul poliţiştilor tăiaţi cu coasa, în perioada în Marcel Vela anunţă că e cu „ochii pe cei care încalcă legea“
 
Comisar-şef acuzat că-i împiedică pe poliţişti să meargă la facultate. „Agenţii sunt condamnaţi să fie proşti“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările