Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Tribunalul Satu Mare a suspendat controversata taxa pe botoşei

0
17 Oct 2013 11:03:45
Autor: Cristina Cîcău
Taxa pe botoşei a fost suspendată până la fnalizarea contestaţiei   FOTO satmareanul.net
Taxa pe botoşei a fost suspendată până la fnalizarea contestaţiei   FOTO satmareanul.net

Tribunalul Satu Mare a decis ieri suspendarea taxei pe botoşei de la Spitalul Judeţean Satu Mare, până la finalizarea pe fond a contestaţiei depusă de fundaţia Freies Europa Weltanschuund. Anunţul a fost făcut public de către Sergiu Băbăşan, preşedintele Asociaţiei „Satu Mare are suflet”,  pe pagina sa de socializare.

„Judecătorii Tribunalului Satu Mare au restabilit normalitatea suspendând aplicarea taxei de curăţenie de 2 lei la intrarea în Spitalul Judeţean Satu Mare. Hotărârea justiţiei sătmărene este executorie de la data pronunţării conform articolului 15 alin. 3 din Legea 554/2004 („Hotărârea dată cererii de suspendare este executorie de drept, iar introducerea recursului, potrivit art. 14 alin. (4), nu suspendă executarea.”). Felicit societatea civilă pentru demersul juridic prin care a obţinut suspendarea acestei taxe anormale şi abuzive, votată însă în unanimitate de consilierii USL-UMDR-PDL-PPDD. Solicit cu fermitate domnului Ştef şi consilierilor judeţene să intre în legalitate şi să suspende imediat încasarea taxei de curăţenie (taxa pe botoşei) astfel cum a dispus Tribunalul Satu Mare”, a scris Băbăşan.
 
“În temeiul art. 14 coroborat cu art. 15 din Legea nr. 554/2004 admite cererea formulată de reclamanta FUNDAŢIA FREIES EUROPA WELTANSCHUUND , împotriva pârâţilor CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE şi UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEŢUL SATU MARE în sensul că, Dispune suspendarea executării Anexei nr. 5 la HCJ nr. 98/2013 privind introducerea unei taxe de curăţenie de 2 lei/persoană/vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare emisă de Consiliul Judeţean Satu Mare până la până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 4755/83/2013 al Tribunalului Satu Mare. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată”, se arată în motivarea instanţei. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările