Satu Mare

articolul anterior articolul urmator

Vasile Deac şi Adelin Ghiarfaş, candidaţii proaspeţi de la Satu Mare. Doresc să promoveze bunul simţ şi oamenii tineri.

0
4 May 2016 12:36:00
Autor: Caraba L. Adrian
Vasile Deac - foto: Facebook Vasile Deac
Vasile Deac - foto: Facebook Vasile Deac

Fiecare scrutin electoral aduce în faţa alegătorilor oameni noi, fără istoric politic şi fără o imagine făcută în zona partidelor politice. Ei apar de nicăieri, cu speranţa că vor aduce cu ei un val al schimbării bazat pe nemulţumirea cetăţenilor faţă de actualii politicieni.

Satu Mare are în acest an doi candidaţi care nu au mai avut până acum nici o legătură cu ceea ce înseamnă o campanie electorală din interiorul ei, fiind la prima astfel de experienţă. Ei speră să aducă odată cu candidatura lor şi un suflu nou de la care să pornească valul schimbării.

 

Vasile Deac cadidează la primăria municipiului Satu Mare din partea PPU-SL. Este la prima experienţă politică şi electorală, împins în luptă de instabilitatea clasei politice actuale şi de faptul că nu există planuri pe termen lung pe marginea cărora populaţia să poată să îşi creeze un viitor. 

Ca specializare este medic veterinar, din 2007 încercând să desfăşoare diferite afaceri în domeniul agricol, dar toate s-au încheiat prost din cauza instabilităţii economice. Din 2004 până în 2010 a trăit în Bucureşti, unde se ocupa de o firmă privată pe care o deţinea şi muncind în paralel la Patronatul Român. 

Vasile Deac vede actuala clasă politică drept un grup de interese: „ Dacă eşti dintre ai lor, chiar şi ca simplu cetăţean, eşti ajutat şi îţi vorbesc frumos. Dacă nu ai carnet de membru nu mai contezi, nu te bagă nimeni în seamă. Lucrurile astea le putem schimba doar dacă venim şi propunem oameni noi, oameni tineri, oameni care au trăit în teama asta şi care au curaj să facă o schimbare”.

Despre cei care ar trebui să preia conducerea oraşului, dar nu se rezumă la Satu Mare, afirmă că trebuie să fie oameni competenţi, oameni pregătiţi profesional pentru funcţiile pe care le ocupă în serviciile şi direcţiile unei instituţii publice cum e primăria. Pentru Satu Mare îşi doreşte să fie înnoit, considerând că trăieşte în unul dintre cele mai puţin modernizate oraşe. În viziunea sa pentru dezvoltarea oraşului sunt cuprinse şi o grădină zoologică, dar şi una botanică.

 

 

 

Adelin Ghirfaş  este candidatul PNŢCD pentru primăria municipiului Satu Mare. Până să ajungă în PNŢCD a mai fost membru PC, dar fără funcţii de partid sau experienţe electorale. Este născut în 7 mai 1977 şi la bază este de profesie economist, în momentul actual fiind director de sucursală bancară.

Candidatura lui la primăria municipiului reşedinţă de judeţ nu a fost ceva programat de ani de zile, ci este o decizie ca urmare a lipsei de alternative, privindu-i pe contracandidaţi ca fiind neconformi cu cerinţele societăţii actuale. Acesta a ales să candideze pentru a oferi tuturor o altă ofertă, din dorinţa de a nu mai lăsa să treacă patru ani fără să se schimbe nimic în clasa politică actuală.

Despre aleşii actuali consideră că nu se înclină spre nevoile şi doleanţele adevărate ale populaţiei, uitând pentru ce au fost aleşi. 

„Un primar trebuie să fie în post din a doua zi de mandat, să lucreze pentru toţi cetăţenii, nu să stea să fie pozat şi să se plimbe de la o inaugurare la alta de dragul de apărea în cât mai multe poze în presă. Un primar trebuie să fie un bun profesionist, să fie un lider pe care oamenii să îl urmeze”, este părerea lui Adelin Ghiarfaş despre ceea ce înseamnă un ales local al anului 2016. 

Candidatul PNŢCD propune mai multă transparenţă în actul decizional şi cea mai mare promisiune a lui este că va aduce bun simţ în raportul administraţiei publice cu cetăţenii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii