Încă un scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Un fost agent este urmărit penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost agent de la Poliţia Rutieră, mutat între timp la Ordine Publică, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

Agentul, care a lucrat o perioadă destul de mare la Biroul Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Sibiu, este urmărit penal de către procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru comiterea a trei presupuse infracţiuni. 

Potrivit lui Ioan Veştemean, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în două dintre speţe modul de acţiune este similar. Agentul ar fi tras pe dreapta soferi care ar fi depăşit limita de viteză cu mai mult de 50 de kilometri la oră, fapt care atrage după sine suspendarea permisului de conducere. Agentul ar fi încheiat însă actele pe numele altor participanţi la trafic decât cei care ar fi săvârşit contravenţia, persoane din cercul de cunoştinţe al şoferilor care ar fi trebuit sancţionaţi. 

Cea de-a treia situaţie pentru care agentul este urmărit penal vizează cazul unei persoane care s-ar fi rostogolit cu un autoturism de lux, iar agentul ar fi convenit ulterior cu soţul femeii implicate să vină cu un prieten şi să se însceneze o tamponare, pentru ca persoana să-şi poată încasa banii din prima de asigurare. 

Faptele s-ar fi petrecut între anii 2013 şi 2014, iar agentul este urmărit penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, urmând să fie audiat, în cursul acestei săptămâni, în calitate de inculpat în dosar. 

Agentul a fost mutat între timp de la Serviciul Rutier la Ordine Publică, şi este pus la dispoziţie, executând doar sarcini trasate de către şeful IPJ Sibiu. 

Cazul fostului agent de la Rutieră nu este singular în cadrul IPJ Sibiu. Doi agenţi din cadrul aceleiaşi instituţii sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele plătite de sibieni pentru eliberarea cazierului judiciar.

Tot procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu fac cercetări în cazul unei foste agente de la Poliţia Rutieră, devenită între timp subofiţer la ISU Sibiu, suspectată că ar fi modificat ”din pix” sumele încasate de către agenţi din amenzile de circulaţie, sume pe care aceştia le predau la sfârşitul turei de lucru, şi ar fi creat un prejudiciu substanţial. Cercetările în dosar se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi abuz în serviciu. 

Un alt dosar în lucru, de această data la DNA Alba Iulia, vizează o fostă angajată de la Rutieră, subcomisar de poliţie, care ar fi falsificat rezoluţiile procurorilor şi ar fi dat astfel soluţii de neîncepere a urmăririi penale în 5 dosare având ca obiect diferite infracţiuni la regimul rutier, cum ar fi consumul de alcool, conducerea unui autoturism neînmatriculat sau conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare. După ce rezoluţiile ar fi fost modificate, şoferii şi-ar fi recuperat permisele de conducere. Femeia a lucrat la Serviciul Rutier Sibiu până în luna august a acestui an când a demisionat, la scurt timp după ce au fost sesizaţi în cazul ei procurorii anticorupţie.  

Vă mai recomandăm: 

Cercetat de DNA, primarul Daniel Maricuţa ar putea rămâne şi fără permis. Poliţiştii l-au tras pe dreapta, după ce l-ar fi prins cu maşina pe contrasens

Edilul din Şelimbăr ar fi fost prins conducând pe contrasens însă nimeni nu a suflat o vorbă despre eveniment: Maricuţa a contestat sancţiunea în instanţă, care va decide dacă acesta va rămâne sau nu fără permis pentru 60 de zile.

UPDATE VIDEO Percheziţii DNA la Primăria Şelimbăr şi la Oficiul de Cadastru din Sibiu. Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte 100 de milioane de euro

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia au făcut vineri percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Sibiul.

Averea fabuloasă a lui Daniel Maricuţa, primarul comunei Şelimbăr, cercetat într-un dosar de corupţie cu prejudiciu estimat de peste 100 de milioane de euro

Edilul din Şelimbăr, al cărui nume apare în dosarul de corupţie în care DNA face miercuri percheziţii la Sibiu, are o avere considerabilă.    

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite