Sibiu

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Incendiu în ziua Sfintei Marii. Cum au evitat pompierii o tragedie generată de un frigider împrumutat

0
15 Aug 2017 11:27:32
Autor: Traian Deleanu
Reîntoară în ţară, o sibiancă şi-a găsit frigiderul defect. A împrumutat altul, care a generat un incediu în care zeci de persoane au rămas blocate în apartamente FOTO captură video
Reîntoară în ţară, o sibiancă şi-a găsit frigiderul defect. A împrumutat altul, care a generat un incediu în care zeci de persoane au rămas blocate în apartamente FOTO captură video

Incendiul produs în dimineaţa zilei de marţi în municipiul Sibiu a fost generat de un frigider împrumutat. La momentul izbucnirii flăcărilor, gestul unui vecin care a spart uşa apartamentului a dus la blocarea câtorva zeci de persoane în propriile locuinţe.

 
Actualizare 14:40
 
Incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul al doilea al unui bloc cu patru etaje şi mansardă aflat pe Aleea Seviş din Sibiu. Cauza probabilă este ”efectul termic produs de lăsarea sub tensiune a unui aparat electrocasnic”, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Potrivit informaţiilor culese de „Adevărul“, aparatul electrocasnic în discuţie este un frigider. „Femeia care are apartamentul era plecată în Germania. Acum s-a întors şi a folosit un frigider împrumutat“, relatează martorii evenimentului. 
 
La un pas de tragedie
 
Momentul în care a luat foc şi mobilierul din bucătărie a fost cel care a dus la detectarea incendiului de către vecini. Unul dintre aceştia a spart uşa apartamentului, pentru a căuta eventuale persoane prinse în locuinţa incendiată. Cum nu era nimeni în casă, bărbatul a plecat, dar a lăsat uşa apartamentului deschisă. Prin urmare, holurile blocului au fost inundate de fum, iar odată cu acesta temperatura a crescut accelerat şi în spaţiile comune ale blocului. Principalul efect a fost acela astfel că aproape 30 de persoane nu şi-au mai putut părăsi locuinţele. „S-au topit şi uşile de pe casa scării şi s-au deformat inclusiv contoarele de gaz“, povestesc martori ai incendiului.
Incendiul a crescut în intensitate după ce focul s-a extins în dormitorul apartamentului, unde au luat foc nu doar mobilierul, ci şi cărţile din bibliotecă. Prin urmare, în cadrul intervenţiei, pompierii sibieni au acţionat pentru reducerea temperaturii de pe holuri, pentru a putea evacua persoanele blocate. În total, anunţă reprezentanţii ISU, au fost evacuaţi şi asistaţi medical 22 de adulţi şi şase copii. ”Aceste persoane nu au avut nevoie să fie transportate la spital. Nicio persoană nu a fost rănită“, mai informează reprezentanţii ISU.
 
 
Actualizare 11:50 Incendiul izbucnit imediat după ora 09:00 a zilei de marţi a fost stins în jurul orei 09:40. În paralel cu acţiunile de stingere a incendiului, pompierii au evacuat toţi locuitorii din bloc. „Erau mai multe doamne foarte speriate, care se tânguiau din când în când. Nu am văzut răniţi, dar au închis nu doar aleea, ci şi strada Rahovei (stradă principală din apropiere – n.r.)“, povestesc martorii incidentului.
 
 
Ştire iniţială
La faţa locului au fost trimise două autospecialele de stingere, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe, iar pompierii militari au reuşit în aproximativ 30 de minute lichidarea incendiului, reuşind să oprească extinderea acestuia la apartamentele învecinate.
 
De asemenea, 46 de locatari - 35 de adulţi şi 11 copii - au fost evacuaţi din imobil.
 
Potrivit reprezentanţilor ISU, nicio persoană nu a fost rănită, însă mulţi dintre locatarii evacuaţi au suferit atacuri de panică şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele medicale aflate la faţa locului, fără a fi necesară transportarea la spital a vreunuia dintre locatari.
 
Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a precizat pentru News.ro că incendiul a izbucnit în bucătăria apartamentului, iar la acest moment se fac verificări pentru a stabili cauzele acestuia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările