Ce va câştiga Sibiul, aderând la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din municipiul Sibiu cred că implementarea soluţiilor inteligente va ridica nivelul de trai al oamenilor, va îmbunătăţi calitatea vieţii, va uşura accesul la informaţii de la autorităţi etc. Pentru aceasta, municipiul a decis să se asocieze la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM). Decizia finală va fi luată mâine, 26 aprilie, în cadrul noii şedinţe a consiliului local.

Pe 28 martie 2018 ARSCM a invitat municipiul Sibiu să fie asociat în cadrul organizaţiei, menţionând că va avea mai multe beneficii. Printre acestea se numără accesul la cele mai noi tehnologii şi informaţii privind industria Smart City, participarea gratuită la cele mai importante evenimente ale Industriei Smart City, promovarea priorităţilor instituţiei în rândul membrilor şi partenerilor, dar şi publicarea de articole şi materiale în revista Smart City Magazine. Totodată, în adresă se menţiona că Sibiul, ca membru al asociaţiei, va beneficia de 10% reducere la cursurile oferite de Academia Smart City - prima platformă naţională de formare profesională a celor interesaţi de această industrie.

În mai puţin de o lună Primăria Sibiu a elaborat un raport privind asocierea în care subliniază că municipiul „se preocupă în mod constant de lărgirea sferei tehnologice şi face toate demersurile în vederea îmbunătăţirii activităţilor de informare pentru a putea oferi sprijin educaţional, informaţional şi legislativ în vederea formării şi specializării profesionale pentru dezvoltare durabilă”.

În şedinţa de mâine, consiliul local va aproba asocierea la ARSCM şi statutul acesteia.

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate a fost fondată în anul 2016, propunându-şi să realizeze activităţi de informare a autorităţilor publice locale, a celor de stat cu putere de decizie, a mediului de afaceri, a publicului larg în aria conceptului Smart City. În toamna anului 2017 ARSCM a lansat harta proiectelor Smart City. Este vorba despre un program pilot care are menirea de a prezenta principalele proiecte ale industriei. „Constantăm o imensă lipsă de informaţii cu privire la aceste proiecte, prin urmare, multe date sunt preluate din presa locală sau centrală, urmând ca în etapa a doua de dezvoltare a proiectului să începem să inserăm informaţiile primite din partea autorităţilor”, explica ARSCM.

Conform acestei hărţi, în prezent, în Sibiu se derulează opt astfel de proiecte: Contoare inteligente şi măsurare inteligentă; Automatizări de reţea şi aplicaţii Smart Grid; Transport cu vehicule electrice; Sisteme de stocare a energiei; Integrarea regenerabilelor; Iluminat public eficient; Tehnici pentru creşterea informării consumatorilor privind consumul de energie; Staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite