Cei mai buni cartofi franţuzeşti. Reţeta secretă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef
0Delicioşi atât pe post de garnitură, cât şi ca fel principal în meniurile vegetarienilor, cartofii franţezeşti sunt extrem de uşor de preparat şi au un gust delicios.
O reţetă delicioasă de cartofi franţuzeşti a fost publicată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său.
Aveţi nevoie de 2 kilograme de cartofi, 4-5 ouă, 300 de grame de brânză telemea sau orice fel de brânză, 50-100 de grame de unt sau margarină, smântână pentru servit, sare, griş.
Mod de preparare
Cartofii şi ouăle se spală şi se pun la fiert. ”După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se taie felii. Separat radem brânzeturile şi le amestecăm cu untul. Eu fac acest fel de mâncare când am mai multe feluri de brânză pe terminate prin frigider. Amestec toate brânzeturile, cu unt sau margarină până obţin o pastă. Dacă este prea groasă, adaug şi puţină smântâna la compoziţie.
Acestea fiind pregătite, luăm un vas de cuptor (vas de yena, tavă de cuptor sau vas roman), îl ungem bine cu unt sau margarină (se poate unge şi cu puţin ulei pe care îl întindem cu ajutorul unui şerveţel) şi îl tapetăm cu o lingură de griş. Începem să aşezăm ingredientele în straturi consecutive începând cu cartofii. Cartofi, un strat de brânză, un ou fiert şi tot aşa până terminăm ingredientele. Obligatoriu, ultimul strat este de cartofi.
Înainte să introducem tava în cuptorul preîncălzit, mai punem puţin unt pe fiecare cartof pentru a nu se usca foarte tare. Lăsăm în cuptor la un foc mediu până ce cartofii de la suprafaţă se rumenesc frumos. Timpul de coacere este de aproximativ 40-50 minute”, explică Bogdan Roman.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.