Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Chinezii din Sibiu sărbătoresc diseară Festivalul Primăverii

0
3 Feb 2011 08:17:44
Autor: adevarul
Sibienii vor avea ocazia să cunoască cultura şi tradiţia chineză
Sibienii vor avea ocazia să cunoască cultura şi tradiţia chineză

Evenimentul, care marchează trecerea în noul an chinezesc, va avea loc joi şi va include o serie de momente culturale, reprezentative pentru cultura chineză

CITIŢI ŞI

Străinii au urat „La mulţi ani!” sibienilor în toate limbile pământului

Sala Studio, a Teatrului Naţional „Radu Stanca“, va fi gazda Festivalului Primăverii, organizat şi în acest an de Universitatea „Lucian Blaga” şi Institutul „Confucius“, pentru a marca aşa cum se cuvine trecerea în noul an chinezesc. 

Potrivit organizatorilor, programul va include 12 momente artistice, care vor fi susţinute de trupa „Northwest Normal University“, din China, în colaborare cu formaţia muzicală a Institutului „Confucius“ de la ULBS. „Comunitatea Academică din Sibiu se bucură să fie alături de colaboratorii şi prietenii săi chinezi, de la Institutul Confucius, la sărbătoarea intrării în Noul An Chinezesc.  Sperăm că şi acest an al Iepurelui în tradiţia chineză, va aduce tuturor împliniri şi prosperitate“, spune Alexandra Todoran, purtător de cuvânt al ULBS.

Muzică, dans şi karate

Festivalul Primăverii va fi deschis printr-un  spectacol de dans şi va fi continuat de momente de acrobaţie, muzică instrumentală, recitaluri, scene de teatru şi demonstraţii de karate. „Pe tot parcursul serii, pe scena Sălii Studio urmează să urce peste 40 de invitaţi, care au pregătit un program cultural deosebit“, spune Adrian Tibu, din partea Teatrului „Radu Stanca“. Evenimentul de la Sala Studio va începe la ora 17.00.

Festivalul Primăverii,care marchează trecerea în Noul An Chinezesc, este sărbătorit în China pe 3 februarie. Anul 2011 este, conform zodiacului chinezesc, anul Iepurelui şi se va încheia pe 23 ianuarie 2012, când va începe anul chinezesc al Dragonului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările