Sibiu

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cine este Dorin Cioabă, posibilul urmaş al regelui Cioabă în fruntea romilor

6
18 Aug 2013 13:34:16
Autor: Ramona Găină
Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă
Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă

În vârstă de 43 de ani, fiul cel mare al regelui Cioabă este, cel mai probabil, cel care îi va urma acestuia în fruntea etniei ţigăneşti.

Fiul cel mare al regelui Cioabă s-a născut la Sibiu, pe 26 noiembrie 1969, este căsătorit cu Sighişoara Cioabă şi au împreună un copil, elev la Liceul de artă din Sibiu. 
 
Absolvent  a două facultăţi, Drept şi Ştiinţe Politice, Dorin Cioabă a militat în permanenţă pentru respectarea drepturilor minorităţii rrome şi a făcut foarte multe proiecte prin care a încercat să promoveze pozitiv imaginea comunităţii.
 
Preşedinte al Tribunalului Romilor de la Sibiu, mediator cu acte în regulă, om de afaceri şi preşedinte al Organizaţiei Romilor Nomazi şi Căldărari INDIROM, Dorin Cioabă a candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu la ultimele alegeri locale, iar în planurile sale de viitor se numără o candidatură la alegerile europarlamentare.
 
Printre cele mai cunoscute proiecte ale lui Dorin Cioabă, alături de Tribunalul Ţigănesc, se numără lansarea păpuşii Lulica, vestita jucărie îmbrăcată în haine ţigăneşti, gândită să-i apropie pe copiii români de cei romi, şi care s-a vândut foarte bine, încă de la lansare.  
 
 
C.V. Dorin Cioabă:
 
LOCUL NAŞTERII: Sibiu, 26 noiembrie 1969
 
STUDII, CALIFICĂRI:
 
- Liceul Automecanică - Mediaş
 
- Absolvent al institutului biblic Caransebeş
 
- Facultatea de DREPT
 
- Facultatea de Ştiinţe Politice
 
- Masterand la Drept
 
- Mediator de conflicte
 
- Manager de Proiect
 
ACTIVITĂŢI:
 
- Consilier Juridic la  SC BEST STAR NEF SRL
 
- Absolvent al institutului biblic Caransebeş
 
- Director pentru Europa de est WORLD TEACH USA
 
- Preşedinte la Tribunalul Romilor
 
-Mediator Autorizat
 
-Redactor la Radio Vocea Evangheliei emisiunea O DEL ACARALTU
 
-Preşedinte al Asociaţiei Romilor Nomazi şi Căldărari INDIROM
 
PLAN PERSONAL:
 
- Căsătorit, 1 copil.
 
Citeşte mai multe materiale despre moartea lui Florin Cioabă, regele romilor:
 
FOTO Florin Cioabă a murit. Acesta va fi adus în ţară luni, cu un avion privat
 
Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.
 

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

FOTO Cum arată palatul lui Florin Cioabă, autointitulat rege al romilor, mort într-o clinică din Antalya
 
Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, care a murit duminică într-un spital din Antalya, la vârsta de 58 de ani, a locuit într-o vilă de aproximativ 600 de metri pătraţi, în cartierul Turnişor din Sibiu.
 
Reacţiile politicienilor după moartea lui Cioabă. Băsescu: „A fost un adevărat lider şi un sprijin pentru comunitatea romă“
 
La doar câteva minute după aflarea veştii că autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, s-a stins din viaţă, preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al statului, Ion Iliescu, au transmis condoleanţe familiei. Ion Iliescu consideră că moartea lui Florin Cioabă este o pierdere reală pentru comunitatea romilor.
 
FOTO Florin Cioabă, un apropiat al Elenei Băsescu şi al familiei prezidenţiale
 
Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.
 
VIDEO Extravaganţele regelui romilor, Florin Cioabă: a regizat un film, iar de 8 martie i-a cumpărat soţiei o stea de pe cer
 
Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya.
 
Medici de rang înalt pentru regele romilor. Brădişteanu l-a consultat pe Cioabă în Antalya, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu
 
Florin Cioabă, autointointitulatul rege al romilor, va urma un tratament medicamentos, întrucât starea sănătăţii sale nu permite în acest moment realizarea unei intervenţii chirurgicale, a declarat joi medicul Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca din Capitală, care a mers în Antalya pentru a-l evalua, la solicitarea familiei. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că sunt în contact cu familia lui Cioabă şi autorităţile din Turcia.
 
Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, în comă indusă la o clinică din Turcia după ce a făcut un preinfarct
 
Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, este în comă indusă, la o clinică din Turcia, după ce în cursul zilei de luni, 12 august, a suferit un preinfarct.
 
Damian Drăghici: „Cioabă avea o energie de adolescent, e o mare pierdere“

Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.

 

 

Foto
Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

M. I.
18.08.2013, 14:03:00

Cine sa fie? Un alt PARAZIT al nemului.

+1 (1 vot)
x cogito ergo sum
18.08.2013, 14:20:08

Regele a murit ! Traiasca regele ! Nu va temeti ca nu ramane tronul vacant multa vreme .

+1 (1 vot)
paradoxal
18.08.2013, 14:35:00

Fiul cel mare in virsta de 43 de ani care lupta pentru promovarea unei imagini pozitive a comunitatii rome. Printre altele acest fiu este ,,mediator autorizat,si sef de Stabor! Casatoriile copiilor de etnie roma de la o virsta frageda nu-i sta mai deloc in ,proiectele sale,odata ce fostul bulibasa la conceput pe acest domn la virsta de 15 ani. Staborul este o sfidare pe fata a institutiilor din Romania.nici acest lucru nu apare in proiectele domniei sale. Multi parinti de etnie roma isi exploateaza copii in actiuni incompatibile cu drepturile copilului,nu are sens sa enumar acele forme de exploatare,le stie toata lumea,,, Ipocrizie la maxim cu acesti lideri ai acestei comunitati care vorbesc numai de discriminarea romilor de catre romani,dar cind vine vorba de ,,traditiile lor de viata,,sunt Mucles.

+2 (2 voturi)
Agachi Radu
18.08.2013, 18:42:55

Comentariu considerat abuziv.

Vesta Vesta
18.08.2013, 21:00:55

La cit de umflat e, se va carabani rapid si asta!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)