Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Claudiu Hila este managerul de multinaţională, pasionat de baschet

0
17 Sep 2011 13:00:00
Autor: adevarul
Claudiu Hila
Claudiu Hila

Nu există suporter la echipei de bschet CSU Sibiu care să nu-l fi cunoscut sau să nu fi auzit măcar de Claudiu Hila. Puţină lume ştie însă că atunci când nu este alături de echipă Claudiu conduce afacerile din România ale unei companii multinaţionale.

CITIŢI ŞI:

Cotizo Draia luptă zi de zi să salveze vieţi

Adrian David și-a transformat dragostea pentru munte în meserie

În urmă cu aproape patru ani Sibiul devenea cunoscut în toată lumea după ce în Sala Transilvania s-a jucat baschet, fără oprire, timp de 80 de ore. World Records Academy a omologat evenimentul ca un record modial. Claudiu Hila s-a numărat printre cei care au pus umărul serios atunci la realizarea acestei mari performanţe, el conducând Asociaţia Al 6-lea jucător, asociaţia suporterilor echipei de baschet CSU Sibiu. “Ne gândeam pe atunci la noi formule de mai obţine nişte fonduri pentru asociaţie, pentru a ne putea pune în practică ideile. Scopul era să fim independenţi financiar pentru că nişte bani totuşi existau din cotizaţii. Pentru început, ne-am gândit că ar trebui să fim cunoscuţi. Aşa a apărut idea unui record mondial la Sibiu, care ne-ar fi adus două beneficii majore: creştea vizibilitatea asociaţiei şi susţinerea CSU Sibiu. Şi trebuie să spun că ne-am atins scopul, din momentul acela am devenit cu toţii mult mai cunoscuţi”, povesteşte astăzi Claudiu.

A ales învăţătura

Eroul nostru a fost pasionat de baschet şi de sport de când se ştie. Încă din copilărie urmărea meciurile de baschet, ba chiar a încercat marea cu degetul luând parte la câteva antrenamente serioase, însă învăţătura a rămas pe primul plan. “Părinţii mei au pus mare accent pe şcoală şi pe educaţie, aşa că a trebuit să mă ocup mai mult de partea aceasta şi să las baschetul mai la o parte. Mergeam însă foarte des la meciuri. Am făcut apoi o pauză până acum vreo şase sau şăpte ani, când mi-am redescoperit această pasiune şi de atunci nu am mai ratat niciun meci la Sibiu”, mai spune Claudiu. În ultimii şapte ani Claudiu Hila a ajuns să fie unul dintre cei mai mari suporteri ai baschetului sibian, luând parte la toate acţiunile asociaţiei suporterilor şi nu numai.

Cealaltă faţă

Când nu se ocupă de acţiunile suporterilor Claudiu conduce o companie internaţională, cu sediul central pe România la Sibiu. Este vorba despre Pall-Ex  unde Claudiu ocupă de curând poziţia de general manager. “Am acceptat cu bucurie aceasta provocare, împreună cu o responsabilitate pe masură, faţă de cei care m-au investit cu încrederea lor, faţă de echipa pe care o creăm în aceste zile, faţă de companiile care vor deveni membri ai Pall-Ex România, cât şi faţă de piaţa care credem cu tărie că este pregătită pentru a se îmbogăţi cu un nou concept, acela de distribuţie de marfă paletizată prin intermediul unei reţele de parteneri independenţi”, a declarat managerul Claudiu Hila. Înainte de Pall-Ex, Claudiu a acumulat o importantă experienţă managerială timp de 12 ani, în companii ca AIG Life, First Logistics & Distribution, Danone şi Interbrands M&D.

Ce-i place:

Cladiu nu are are alte hobby-uri în afară de baschet şi, de fiecare dată când are timp liber, iubeşte să-l petreacă alături de familie. „Când am ocazia stau alături de familie cât de mult timp pot”, spune Claudiu Hila.

Ce nu-i place:

„Mă deranjează că în Sibiu sunt prea puţine parcuri, locuri verzi şi spaţii de joacă pentru copii. Eu locuiesc în cartierul Vasile Aaron şi nu există niciun loc de joacă. De fiecare dată când vreau să ies la plimbare cu copilul meu trebuie să iau maşina”, spune Claudiu.


Întrebări şi răspunsuri:

Care a fost prima acţiune pe care ai făcut-o în calitate de suporter al CSU? Îţi mai aminteşti?

Da, am fost până la Turda să cumpăr nişte role de hârtie. De fapt, la un meci am vobit cu cineva, care se ocupa deja de acest lucru, dacă nu are nevoie de ajutor. Şi el mi-a spus că le-ar prinde bine nişte role de hârtie. A trebuit să umblu ceva după ele. Când m-am întors de la Cluj-Napoca, unde eram în deplasare în interes de serviciu, m-am oprit la Turda şi am cumpărat doi saci de role de la un Remat.

Ai lucrat o vreme şi în Bucureşti. De ce te-ai întors la Sibiu?

Nu mi-a plăcut niciodată Bucureştiul, ca oraş. Şi în plus, timpul pierdut in trafic era mult mai mare decat in Sibiu. In Bucureşti dura 15 minute să ies de pe strada pe care locuiam, în Sibiu, în 15 minute sunt la munte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările