Cum facem cei mai buni ficăţei în ceapă. Reţeta lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef
0Extrem de uşor şi rapid de preparat, ficăţeii în ceapă pot constitui o variantă foarte bună de meniu dacă aveţi musafiri neanunţaţi la masă.
O reţetă delicioasă de ficăţei în ceapă a fost postată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său.
Aveţi nevoie de 500 de grame de ficăţei de pui, 500 de grame de ceapă, 100 de grame de unt, 3 grăunţi de usturoi, 200 de mililitri de vin roşu, sare şi piper după gust.
Mod de preparare
”Se curăţă şi se spală cu atenţie ficăţeii, se verifică să nu mai conţină fierea. Se curăţă ceapa şi se toacă julien mare. Se pune untul într-o cratiţă la foc mic şi când s-a topit, se adaugă ficăţeii. După câteva minute se adaugă şi ceapa şi se prăjesc împreună amestecând uşor din când în când cu grijă pentru a nu sfărâma ficăţeii. Se adaugă sare, piper, vin şi se mai lasă pe foc până ce scade. După ce aţi oprit focul adăugaţi usturoiul tocat mărunt. Se serveşte cu garnitură piure de cartofi şi salată de muraturi”, explică Bogdan Roman.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.