Cum facem cele mai bune amandine de casă. Secretul reţetei lui Bogdan Roman, sibianul senzaţional de la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Roman va recomanda reteta celor mai bune amandine - Foto eubucatar.blogspot.ro
Bogdan Roman va recomanda reteta celor mai bune amandine - Foto eubucatar.blogspot.ro

Puţini sunt cei care să nu fi gustat măcar o dată vestita “prăjitură a copilăriei”. Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la emisiunea TV Masterchef, ne spune cum putem face cele mai bune amandine acasă.

Bogdan denumeşte amandina “regina dulciurilor cu gust de ciocolată”, iar reţeta pe care o foloseşte a fost obţinută după multe teste. “De-a lungul timpului, am încercat multe reţete şi din toate am luat câte puţin până am conceput cea mai bun amandină pe care am gustat-o vreodată”, spune Bogdan Roman. 

Aveţi nevoie de 1 plic de praf de copt, 125 de grame de unt, 2 gălbenuşuri, 3 ouă întregi, 60 de grame de zahăr, 80 de grame de zahăr pudră, 100 de mililitri de apă, 5 linguri de făină, 3 - 4 linguri de apă rece, 15 grame de cacao, 2 linguriţe de cafrea solubilă, 100 de grame de ciocolată de menaj şi 50 de mililitri de smântână lichidă. 

Mod de preparare 

Ingredientele de mai sus sunt pentru 8 amandine de mărime potrivită. Începeţi prin a prepara blatul. “Separăm gălbenusurile de albuşuri şi batem albuşurile spumă cu un pic de sare. După ce avem o spumă bine închegată, adăugăm zahărul, cacao şi făina cernută, praful de copt, gălbenuşurile, 3-4 linguri de ulei şi 3-4 linguri de apă şi amestecăm bine până la omogenizare.  

Coacem în cuptorul preîncălzit la 185-190 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a fi siguri dacă este copt blatul, facem testul cu scobitoarea. După ce s-a copt, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească. 

  

Între timp, preparăm siropul, crema şi glazura. Pentru sirop, dizolvăm în 100 de mililitri de apă fiartă 80 de grame de zahăr şi 2 pliculeţe sau 2 linguriţe de cafea solubilă tip ness. Topim complet zahărul şi lăsăm să dea într-un clocot. Dacă blatul s-a răcit, îl vom tăia pe grosime şi îl vom insiropa cu siropul cald. 

image

Acum vom adăuga crema pe care o preparăm în felul următor. Amestecăm la bain-marie (sau la aburi) 125 grame de unt cu 80 grame de zahăr pudră şi 2 gălbenuşuri până ce zahărul este complet dizolvat şi crema este omogenă şi spumoasă. Adăugăm această cremă peste jumătatea inferioară a blatului şi acoperim cu cealaltă jumătate de blat. 

  

Pe deasupra vom turna glazură pe care o obţinem încălzind uşor, la foc foarte mic într-un vas  50 de mililitri de smântâna lichidă. Când aceasta s-a încălzit, adăugăm ciocolată rasă şi amestecăm până ce se topeşte şi omogenizează. Vom obţine o glazură perfectă pe care o vom turna cu grijă peste amandinele porţionate.  Decorăm cu un "moţ" de frişcă şi servim după ce au stat cel puţin 2 ore la rece”, explică Bogdan Român.  

Vă mai recomandăm: 

Cum se prepară la Sibiu ciorba acră de viţel şi tocana de oaie la ceaun. Secretele unor delicatese pentru zile mari

La Răşinari, satul copilăriei lui Emil Cioran, bucătăresele au un fel de mâncare nelipsit de pe masă la toate sărbătorile mari. Felicia Dăncăşiu, renumita bucătăreasă a satului, a explicat pentru “Adevărul” cum se face deliciosul preparat, dar şi cum se pregăteşte renumita tocană de oaie la ceaun a ciobanilor din Mărginimea Sibiului.

Cum facem cea mai bună ciorbă ardelenească de porc. Reţetă recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.

Secretul pâinii perfecte, o reţetă ca la mama acasă. Cum se dospeşte în Ardeal aluatul ideal, fără urmă de aditivi

Pâinea de casă autentică, fără niciun fel de aditivi, poate fi deosebită de preparatele din comerţ pline de E-uri cu ajutorul câtorva trucuri simple, spun brutarii cu experienţă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite