Cum facem cele mai bune brioşe cu vişine. Reţeta lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brioşele sunt nu doar delicioase, ci şi foarte uşor de preparat şi pot fi făcute cu orice fel de fructe de sezon. Iată o reţetă extreme de simplă de brioşe cu vişine.

Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său. 

Aveţi nevoie de 200 de grame de făină, 150 de grame de zahăr (pentru aluat), 100 de grame de zahăr (pentru vişine), 100 de grame de unt, 80 de mililitri de lapte, 150 de grame de iaurt (scurs de zer), 2 ouă, o jumătate de linguriţă de sare, un pliculeţ de praf de copt, un vârf de linguriţă de nucşoară rasă, 400 de grame de vişine întregi (250-300 gr. curăţate de sâmburi), 50 de grame de nuci/migdale/alune măcinate. 

Mod de preparare

  

“Încingem cuptorul la 180 grade Celsius. Până se încinge cuptorul, preparăm compoziţia. Spălam şi curăţăm vişinele. Le scoatem sâmburii şi le tăvălim bine prin câteva linguri de zahăr. Cam 100 de grame, dar nu-i musai. Poate fi şi mai puţin. Vişinele curăţate, fără sâmburi şi tăvălite prin zahăr le lăsăm într-un vas sau strecurătoare să se scurgă siropul. 

Pentru aluatul de brioşe punem într-un vas toate ingredientele solide şi le amestecăm. Adică 200 de grame de făină cu 150 de grame de zahăr, sarea, praful de copt, nucşoara, nucile măcinate, seminţele de vanilie sau zahărul vanilat.  

În alt vas batem cele 2 ouă şi le amestecăm cu restul ingredientelor, respective untul topit, laptele, iaurtul scurs de zer. Amestecăm acum ingredientele solide cu cele lichide şi, cu ajutorul unui tel, le omogenizăm. Trebuie să avem un aluat moale. Adăugăm şi vişinele scurse şi amestecăm bine.  

Turnăm compoziţia în formele de brioşe şi le trimitem pentru următoarele 25-30 minute în cuptorul încins la 180 grade Celsius (mediu pentru cuptoarele pe gaz). Sunt gata când mirosul de prăjituri proaspete a ajuns până la vecini sau când au căpătat o culoare rumenă, ca în poze. Funcţionează şi «testul scobitoarea»”, explică Bogdan Roman. 

  

Vă mai recomandăm: 

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite