Cum a fost înşelată o bătrână de 87 de ani din Sibiu să dea 14.000 de lei unei pretinse asistente medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie de 87 de ani din Sibiu a dat 14.000 de lei unei necunoscute, crezând că-şi salvează o rudă Foto Arhiva Adevărul
O femeie de 87 de ani din Sibiu a dat 14.000 de lei unei necunoscute, crezând că-şi salvează o rudă Foto Arhiva Adevărul

Întâmplarea s-a petrecut joi, 21 octombrie, în municipiul Sibiu, unde o localnică a fost convinsă prin telefon să dea o mare sumă de bani pentru a-şi salva o rudă.

Din informaţiile furnizate de reprezentanţii Poliţiei Sibiu reiese că victima are 87 de ani. Joi, 21 octombrie, în jurul orei 16:15, a fost sunată, pe telefonul fix de o persoană care a pretins că-i este rudă. Acesta s-a plâns că a căzut şi şi-a fracturat coloana şi că are nevoie de bani pentru operaţia costisitoare. 

„Pentru a o convinge pe femeie, în conversaţie a intervenit un alt bărbat care a pretins că este medic şi a confirmat cele spuse de aşa-zisa rudă”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, despre modul în care bătrâna a fost de acord să dea o mare sumă de bani unei persoane necunoscute. 

Aceasta s-a prezentat ca fiind „asistenta domnului doctor”, la scurt timp de la convorbirea de la telefon. Victima i-a înmânat 14.000 de lei. Dar după plecarea „asistentei”, şi-a contactat ruda cu care crezuse că vorbise anterior. Atunci a realizat că de fapt a fost înşelată şi a alertat Poliţia.

„În cauză, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului  Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, a menţionat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Aceeaşi sursă a mai precizat că „poliţiştii sibieni atrag din nou atenţia asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav şi ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situaţiei juridice, fie pentru intervenţii medicale de urgenţă”. 

„Vă rugăm insistent să nu daţi curs acestor apeluri! Dacă primiţi o astfel de solicitare, păstraţi-vă calmul, sunaţi-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de Poliţie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”, au mai menţionat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Metoda „Accidentul” face de câţiva ani victime în întreaga ţară. Vizate în mod special sunt persoanele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că deţin acasă sume mari de bani, dar şi rude care nu se află în apropierea lor, pentru a nu putea lua rapid legătura cu aceasta, în caz că verifică povestea.

Vă mai rrecomandăm şi:

Transfăgărăşan rămâne deschis, peste termenul limită, în timp ce Transalpina este în continuare închisă circulaţiei

Şeful Terapiei Intensive Sibiu, infectat cu SARS-CoV-2: „Nu vreau să mă gândesc ce aş fi păţit dacă nu eram vaccinat”

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite