Cum pregătim „Taci şi înghite“, un desert delicios şi rapid care ne aminteşte de copilărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prajitura este usor de preparat FOTO Arhivă
Prajitura este usor de preparat FOTO Arhivă

Delicios şi extrem de uşor de preparat, ”taci şi înghite” le aminteşte cu siguranţă, multora, de anii copilăriei.

O reţetă simplă pentru deliciosul preparat găsim în volumul Lucreţiei Oprean intitulat ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare”, volum publicat la Editura Tehnică din Bucureşti. 

Aveţi nevoie de: 150 de grame de zahăr, zeama de la o lămâie, o lingură de rom, un litru de apă, 60 de grame de gris, unt. 

Mod de preparare

Apa, zahărul, zeama de lămâie şi romul se pun în cratiţă să fiarbă. Când începe să fiarbă se adaugă grisul în ploaie şi se amestecă încontinuu timp de 4 minute. Se ia de pe foc şi se continuă să se amestece până când se răceşte. 

Un platou se udă cu apă şi pe el se întinde grisul de grosimea unui deget. Se taie cu un cuţit în bucăţi potrivite şi se coace pe amândouă părţile în unt încins. Se serveşte cu gem, sirop sau zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se poate fierbe şi cu o zi înainte, caz în care se păstrează la rece, se taie în bucăţi apoi se coace a doua zi. 

Vă mai recomandăm: 

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite