Sibiu

articolul anterior articolul urmator

“Dansul zmeilor”, spectacol în premieră, cu foc şi muzică, în cadrul FITS Sibiu 2013

0
12 Jun 2013 12:24:23
Autor: Ramona Găină

Vineri, 14 iunie, de la ora 22:00, în Piaţa Mare a oraşului, trupa Crispus alături de Cobzality îi aşteaptă pe sibieni la „Dansul zmeilor”, un spectacol în care focul şi muzica creează o lume fantastică, într-un spectacol special conceput pentru Festivalul Internaţional de Teatru.

 
Pornind de la basmele româneşti, trupele Crispus şi Cobzality construiesc un univers în care fiinţele fantastice coexistă. Zmeii, balaurii, Feţii Frumoşi împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans iniţiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului şi cea a realităţii de zi cu zi. Este dansul focului în care fiecare îşi arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă. Trupele Crispus şi Cobzality creează împreună acest spectacol de dans cu foc şi muzică live. Ambele sunt inspirate de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne.
 
Cu o exeperienţă de peste 10 ani în spectacole de stradă, trupa Crispus a impresionat încă de la primele apariţii. Cea mai titrată trupă de show cu foc autohtonă are în portofoliu sute de spectacole, care au adunat sute de mii de oameni, în ţară şi străinătate. Pentru Crispus jocul cu focul este o provocare continuă, astfel încât spectacolele lor sunt îmbogăţite permanent cu elemente acrobatice şi artistice.
 
Noul concept de spectacol pe care îl prezintă de această dată încearcă să spună o poveste ancestrală, prin îmbinarea flăcărilor cu dansul şi cu muzica live. Pentru aceasta, cei de la Crispus au apelat la o trupă muzicală cu personalitate distinctă, ce se face tot mai remarcată în peisajul autohton, chiar dacă are doar câteva luni de la înfiinţare. Cobzality preia elemente din muzica tradiţională românească, pe care le transpune în sonorităţi moderne. Rezultatul este o muzică puternică, impresionantă, atemporală. 
 

Vă mai recomandăm

Peste 300 de evenimente în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2013 - Programul FITS Sibiu 2013

Spectatorii sunt aşteptaţi la sezonul rusesc de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Circ, muzică, gimnastică şi poezie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările