De la hârtie la pixeli şi de la dragoste la alienare într-un nou spectacol la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 8 martie, ora 20:00, premiera spectacolului „Scrisori pierdute” după scenariul şi regia lui Bogdan Sărătean. Evenimentul va avea loc la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din Sibiu.

„Scrisori pierdute” este un spectacol despre singurătate, dragoste şi compasiune, ce propune o întâlnire imaginară cu copilul din Kurt Cobain, cu demonii lui Antonin Artaud şi ai lui Vincent Van Gogh, cu erosul relaţiei lui Henry Miller cu Anais Nin, sau cu dorul lui Yoko Ono pentru soţul ei John Lennon. „Am răsfoit împreună cu actorii zeci de scrisori. Scrisori scrise acum sute de ani, scrisori scrise alaltăieri. Scrisori scrise de regine, de artişti, de mame, de revoluţionari, de poeţi, de oameni obişnuiţi. Fiecare cu aerul ei, fiecare cu povestea ei.”, a declarat Bogdan Sărătean în timpul repetiţiilor. Născut din nostalgia răsfoirii unei scrisori din hârtie, transformată azi într-un obiect virtual, spectacolul studenţilor Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu face o cronică a omului modern în relaţie cu lumea din jur. 

„Scrisori pierdute” este cel de-al doilea spectacol prezentat de studenţii actori din Sibiu în cadrul Proiectului European „Teatrul Modern – Mijloace Moderne”, după ce în prima etapă a proiectului aceştia au prezentat spectacolul „Multimedia Project” în regia lui Şerban Puiu, cu premeira în data de 26 aprilie 2012. 

Proiectul „Teatrul Modern – Mijloace Multimedia” este implementat de Asociaţia Centrul Multimedia Teatru74 din Târgu-Mureş în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi are ca obiectiv general organizarea, pe parcursul a doi ani consecutivi, a două stagii de practică profesională în domeniul „teatrului modern”, cu accent pe mijloace multimedia. Grupul ţintă al proiectului este format din studenţii celor două facultăţi de teatru din regiunea centru: Târgu-Mureş şi Sibiu, de la specializările actorie, coregrafie, animaţie – teatru de păpuşi, regie şi scenografie. Conform programului, la finalul fiecărui stagiu de practică, se vor organiza evenimente de diseminare a rezultatelor proiectului, pe parcursul a trei zile. În cadrul acestor evenimente, organizate în Sibiu şi Târgu-Mureş, vor fi prezentate spectacolele rezultate în urma stagiului de practică şi se vor organiza conferinţe de presă şi dezbateri privind spectacolele şi aspecte legate de desfăşurarea proiectului, cu participarea studenţilor implicaţi în proiect, dar şi a publicului. 

Toate spectacolele din cadrul acestui proiect vor avea ca tematică utilizarea mijloacelor multimedia, fie ca instrumente moderne de expresie, fie ca alternativă la decorul clasic. 

Din distribuţia spectacolului fac parte studenţii Mădălina Dorobanţu, Claudiu Fălămaş, Ştefana Geleriu, Andrada Grosu, Diana Lomotă, Constantin Podu, Andrada Poplăcean, Alexandra Roatiş, Mihaela Şandru, Angelica Cosma, Sebastian Dobrescu, Florentina Dumitru, Valeriu Iarca, Raluca Ivan, Oana Marin, Alexandra Mihalache, Robert Mihart, Andreea Moşoiu, Fabiola Petri, Alexandru Udrea şi Claudiu Urse. La acest proiect şi-au adus contribuţia scenograful Mihai Păcurar şi coregrafa Adriana Bârză, precum şi actorii Dana Taloş, Codruţa Vasiu, Laura Ilea şi Viorel Raţă. Un element surpriză va fi muzica pentru acest spectacol care reprezintă o creaţie originală a studentului Claudiu Fălămaş.  

Următoarea reprezentaţie a spectacolului „Scrisori pierdute” va avea loc duminică, 30 martie, ora 20:00, tot la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din Sibiu.  

Accesul publicului la aceste evenimente se face gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări făcute în avans la Agenţia Teatrală din Sibiu. Acest spectacol nu este recomandat tinerilor sub 12 ani. 

Vă mai recomandăm: 

Miss Bikini pe schiuri se alege pe 8 martie, la Arena Platoş

Cele mai frumoase doamne şi domnişoare experte în ale schiului şi snowboardului vor oferi un spectacol memorabil pe pârtie, sâmbătă, 8 Martie, de Ziua Femeii, la o nouă ediţie a concursului Miss Bikini Arena Platoş. Evenimentul va fi prezentat de Dani Oţil.

Bâlea şi Păltinişul îşi aşteaptă turiştii. Unde schiem în această iarnă, la Sibiu

Iubitorii de munte sunt aşteptaţi şi în acest an la Păltiniş, cea mai veche statiune montană din România, dar şi în decorul de poveste de la Bâlea Lac, în inima munţilor Făgăraş.

Hotelul de gheaţă, minunea de la Bâlea Lac

Aproximativ 10.000 de cărămizi uriaşe de gheaţă vor fi folosite pentru a fi ridicat, la Bâlea Lac, cel de-al nouălea hotel de gheaţă. Clădirea neobişnuită va fi inaugurată pe 25 decembrie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite