Deliciu minunat din bucătăria săsească. Cum se prepară ca la carte mâncarea de pui cu tarhon
0Mâncarea de pui cu tarhon este extrem de uşor de făcut şi absolut delicioasă. În plus, se prepară şi foarte rapid, dacă aveţi musafiri neanunţaţi la masă şi vreţi să-i surprindeţi plăcut.
O reţetă delicioasă de mâncare de pui cu tarhon găsim în volumul Aureliei Rusu, o pasionată cercetătoare a gastronomiei săseşti. Volumul se intitulează ”Gătim împreună în Casa Baronului şi a fost publicat la Editura Samuel din Mediaş.
Aveţi nevoie de un pui, 100 de mililitri de ulei, 12-15 fire de ceapă verde, 3 legături de pătrunjel verde, o linguriţă de făină, o lingură de pasta de roşii, 4-5 felii de lamiae curăţate de coajă, sare.
Mod de preparare: Se spală şi se porţionează puiul şi se rumeneşte uşor, în uleiul încins. Se adaugă ceapa şi tarhonul curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi de 2-3 centimetri, se presară făina şi se amestecă cu o lingură de lemn. Se potriveşte de sare, se toarnă o ceaşcă cu apă, se acoperă cratiţa şi se fierbe înăbuşit la foc mic până ce se frăgezeşte carnea (aproximativ 50 de minute). Apoi se adaugă pasta de roşii, subţiată cu o lingură de apă, se potriveşte de sare, se pun feliile de lamâie, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi se mai dă într-un clocot după care mâncarea poate fi servită.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.