Sibiu

articolul anterior articolul urmator

DNA la Primăria Sibiu şi în alte cinci judeţe din ţară. Reprezentanţii primăriei Sibiu: Percheziţiile vizează un angajat de la Direcţia Tehnică

1
7 Oct 2015 12:05:23
Autor: Ramona Găină
Felicia Baba în imagine FOTO: captură
Felicia Baba în imagine FOTO: captură

Procurorii DNA Cluj au făcut percheziţii, miercuri, 7 octombrie, în 32 de locuri din judeţele Sibiu, Cluj, Alba, Sălaj, Mureş şi Prahova. Aceştiau au făcut percheziţii la sediile a cinci instituţii publice (primării), sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

UPDATE 16.00 Procurorii au făcut percheziţii la Primăria Sibiu cu doar 2 zile înainte ca firma din Ploieşti să demareze o nouă acţiune de dezinsecţie şi deratizare în oraş. Prima acţiune de dezinsecţie, de anul acesta, a avut loc în luna iulie. Valoarea serviciilor plătite de către municipalitatea sibiană acestei firme a fost de 313.000 de lei, fără TVA. Suma reprezintă contravaloarea acţiunilor de dezinsecţie şi deratizare făcute în Sibiu, în ultimii 4 ani. 

UPDATE 13.25 Angajatul vizat de percheziţiile DNA se numeşte Felicia Baba, a fost şefă la Direcţia Tehnică din Primăria Sibiu, iar acum este şefă la Serviciu de Gospodărie şi Protecţia Mediului din cadrul administraţiei locale. Potrivit unor surse, se pare că aceasta ar fi fost dusă la audieri. 

Percheziţiile vizează contracte privind dezinsecţia şi deratizare încheiate între administraţia locală din Sibiu şi firma Coral Impex. 

Percheziţiile DNA la Primăria Sibiu sunt încă în derulare.


Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore confirmă prezenţa procurorilor DNA la sediul Primăriei Sibiu. Aceasta mai spune că percheziţiile vizează un angajat din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Sibiu, a cărui identitate procurorii DNA nu au fost dezvăluit-o. 

DNA informează, printr-un comunicat, că procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 - 2015.

”În cursul zilei de 07 octombrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 32 de locaţii situate în judeţele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”, se arată în respectivul comunicat.

Percheziţii DNA au avut loc la primăriile din AlbaZalău,Târgu-Mureş, Cluj şi Prahova.
 
Mai puteţi citi: 
 
DNA la Primăria Cluj-Napoca. Au cerut acte legate de firma care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie. Ce zice Boc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

De ieri - de azi
9.10.2015, 10:03:04

Nimic nou sub soare, se pare. O strire de prin 1888 incepea cam asa: Ieri la amiază a izbucnit al patrulea scandal la Primăria Capitalei, în următoarele împrejurări : Ieri, miercurl, la orele 11 şi jumătate, urma să se ţină la primărie licitaţia pentru 12 lucrări de şoseluire, trotuare, rigole, fornituri etc. La licitaţie s'au presentat vr'o 40 de antrerenori.... Continuarea aici: deieri-deazi.blogspot.ro/2014/07/despre-coruptia-de-ieri-de-azi-si-de.html Citeste mai mult: http://deieri-deazi.blogspot.ro/2014/07/despre-coruptia-de-ieri-de-azi-si-de.html

Modifică Setările