Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Dorin Cioabă: „Tatăl meu este un caz de malpraxis, a fost omorât cu zile. Actele dovedesc acest lucru“

5
21 Aug 2013 10:52:24
Autor: Ramona Găină
Dorin Cioabă susţine că moartea tatălui său este un caz de malpraxis FOTO Facebook
Dorin Cioabă susţine că moartea tatălui său este un caz de malpraxis FOTO Facebook

Fiul cel mare al autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat miercuri dimineaţă, că are toate actele necesare care să dovedească cazul de malpraxis prin care tatăl acestuia a murit în Antalya. Dorin a spus că tatăl lui a fost omorât şi că va dovedi acest lucru.

Declaraţiile au fost făcute în această dimineaţă, la Sibiu, unde fiul cel mare al răposatului Florin Cioabă a ajuns. „Aşa cum am zis, cred că vineri va fi înmormântarea. Vrem să facem pregătirile aşa cum trebuie şi din cauza faptului că am fost toţi plecaţi încercăm să le rezolvăm cât mai repede. Mulţumim tuturor celor care au vărsat o lacrimă în memoria tatălui meu. Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să vină să-şi ia rămas bun. Oricine poate să vină să participe la aceste funeralii. Ziua de astăzi este dedicată familiei şi prietenilor apropiaţi”, a spus Dorin Cioabă. 

Bărbatul, îndurerat, obosit şi cu lacrimi în ochi, a spus că începând din această seară se va face priveghiul „şi atunci vom avea program religios, vom avea inivitaţi speciali care vor ţine slujbe”. 

Fiul cel mare al regelui romilor a recunoscut că este extenuat, dar că este mulţumit că a reuşit să se ţine pe picioare pentru a face toate cele necesare înmormântării. „Îmi pare atât de rău că nu a murit acasă cu nepoţii lângă el”, a mai spus Dorin. 

Potrivit lui, preşedintele României, Traian Băsescu, este de asemenea aşteptat la înmormântare: Dorin Cioabă spune că preşedintele „a avut o relaţie mai deosebită cu tatăl meu”. „Dacă crede că a-şi lua la revedere este un mod frumos de a încheia prietenia cu tatăl meu, este binevenit“, a adăugat Dorin. 

Dorin Cioabă: tatăl meu a fost ucis cu zile

În ceea ce priveşte cazul morţii tatălui său, succesorul la tron susţine că este vorba de un caz de malpraxis şi că deţine actele necesare care să dovedească acest lucru.

„Am toate actele pentru că eu sunt boier şi am siguranţa să stau de vorbă cu oameni de specialitate. Tata este un caz de malpraxis, tata a fost omorât cu zile. Actele dovedesc acest lucru. Acum nu mă gândesc însă la acest lucru, decât la a-i oferi tatălui meu o înmormântare creştină penticostală, aşa cum îi permită religia”, a încheiat îndurerat Dorin Cioabă.

 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 
Alba-neagra cu inima regelui Cioabă

Deşi se vehiculase suma de 350.000 de dolari pentru serviciile medicale de care a beneficiat Florin Cioabă la spitalul din Antalya, fiul cel mic al acestuia ne-a declarat aseară că factura este de 22.000 de euro şi că va fi achitată integral de familie.

Controversă pe costul operaţiei lui Cioabă: spitalul Universitar Akdeniz din Antalya ar fi cerut 22.000 de euro

Spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya ar fi cerut de fapt 22.000 de euro pentru tratamentele şi operaţia la care a fost supus Florin Cioabă pe durata internării, au declarat, luni, apropiaţi ai familiei. Iniţial, a fost vehiculată suma de 350.000 de dolari, adică peste 260.000 de euro.

Sicriu de 11.000 de euro, comandat din America, pentru regele Florin Cioabă

Trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor este aşteptat să ajungă acasă, la Sibiu. Sicriul este unul special, comandat tocmai în America, susţin apropiaţii.

Bogdan Oprea: „E o minciună că Băsescu ar fi cerut Guvernului un avion gratis pentru Cioabă“

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, susţine că este „o minciună“ afirmaţia potrivit căreia şeful statului ar fi cerut Guvernului un avion gratis în cazul autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioabă.

Dorin Cioabă, fiul regelui romilor: „Noi am cerut ajutor consular de la statul român, nu ajutor financiar”

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, neagă că ar fi cerut ajutor financiar de la statul român.

A început circul: „Ciobizarea” României

„Ani de zile s-a vorbit de «manelizare», de «otevizare», de «becalizare» în România. Acum, urmează o nouă acţiune, «ciobizarea»”, scrie profesorul de istorie Florin Olteanu, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Ce s-a întâmplat cu inima „Regelui“

Florin Cioabă, autointitulat „Regele romilor“, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Fostul ministru al Sănătăţii, profesorul Mircea Cinteză, a declarat pentru adevărul.ro că dispozitivul de asistare circulatorie, care i-a fost montat lui Cioabă, are rolul de a prelua o parte din funcţiile inimii pentru a o ajuta.

Regele Cioabă va fi înmormântat după tradiţiile ţigăneşti: el nu trebuie atins, iar prin faţa lui nu au voie să treacă femei

Romii vor ţine 30 de zile de doliu după moartea regelui Cioabă, timp în care nu au voie să facă nunţi, nici botezuri. Pregătirile de înmormântare vor dura trei zile, după care regele va fi înhumat în cimitirul din Sibiu, în cavoul familiei. „În cele 30 de zile de doliu nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării. Suntem romii nomazi şi căldărari, sunt 27 de caste de romi”, explică Iulian Rădulescu, împăratul romilor.

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

VIDEO Regele Cioabă, un gurmand recunoscut. Ospeţele de familie sunt celebre

Regele romilor, Florin Cioabă, a fost un gurmand recunoscut, iar ospeţele de familie de la casa Cioabă sunt celebre. Gurmand recunoscut, regele Florin Cioabaă a fost întotdeauna adeptul meselor mari, îmbelşugate, cu toţi membrii familiei, copii şi zeci de nepoţi şi strănepoţi.

Cum a primit mass media europeană vestea morţii lui Florin Cioabă

Interesul pentru cultura exotică a romilor a fost regăsit şi în articolele publicate de presa franceză, după ce un comunicat de presă al agenţiei AFP a anunţat decesul „regelui" autoproclamat al romilor, Florin Cioabă.

FOTO Florin Cioabă, un rege apropiat al familiei prezidenţiale

Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.

Damian Drăghici: „Cioabă avea o energie de adolescent, e o mare pierdere“

Cântăreţul Damian Drăghici, consilierul premierului Victor Ponta, a declarat pentru adevarul.ro că „Florin Cioabă a fost un lider foarte important pentru comunitatea romă din România“, iar moartea sa reprezintă pierderea „unui om care a luptat pentru integrarea romilor cu o energie fantastică“.

VIDEO Extravaganţele regelui romilor, Florin Cioabă: a regizat un film, iar de 8 martie i-a cumpărat soţiei o stea de pe cer

Extravaganţele nu au lipsit din viata lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care duminică a murit într-o clinică din Antalya. Anul trecut, de 8 martie, soţia regelui romilor, Maria, a avut parte de o surpriză de proporţii. Dragostea lui Cioabă pentru ea a fost atât de mare, încât i-a cumpărat o stea botezată cu numele ei. Alături de steaua de pe cer, femeia care i-a stat alături încă de când Cioabă avea 14 ani a primit şi un splendid colier din aur.

FOTO Florin Cioabă a murit. Dorin Cioabă cere sprijin financiar de 350.000 de dolari pentru aducerea în ţară a tatălui său

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Acesta ar urma să fie adus în ţară luni, cu un avion privat.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Alexe George
21.08.2013, 12:07:13

Nu stim ce inseamna autointitulat la nomazi si de unde atata bogatie daca sunt nomazi Daca sunt nomazi cum de sustin ca sunt ai ROMANIEI pe unde se perinda ????Inteleptilor din ACADEMIILE LUMII si in special al acestui stat cum de nu pricepet ca noi vedem multe nereguli la care va faceti ca ploua Este un cetatean care are asigurare oriunde numai la noi nu Ardealul ,transilvania sa fie impartita la celelalte REGIUNI ACTUALE in asa fel jncat sa le aratam la toti ca noua ne place sa fim cu Romanasii nostrii indiferent de ce etnie este si care stie exact ca avem un singur PRESEDINTE SI O SINGURA REPUBLICA Sa se supuna toti LEGILOR ca de aceea am luptat si facut REVOLUTIE noi cetaatenii acestui STAT ROMANESC Ce atatea si atatea sefi si burti de nu le mai inap inimile haine [piele..]Ca cetateni sa se duca cine doreste la adormitul,.. si scriem penticostalilor noi CRESTINII ORTODOCSI D+ZEU SA IL IERTE!

+3 (3 voturi)
Olteanul.com
21.08.2013, 12:11:21

Stie sa citeasca respectivele acte? Dar sa le si interpreteze in termeni medicali? Pe tigani nu e bine nici sa ii tratezi pentru ca te pot acuza. Cred ca vor sa intoarca roata. De la a plati 350.000 USD pentru spitaizare acum vor sa ceara ei despagubiri.

+2 (2 voturi)
Capra Gheorghe
21.08.2013, 13:14:33

:)) aici ai dreptate, e bine sa nu iti faci de lucru cu gaganul, nici macar sa-l ingrijesti ! asta va ajunge pe la forurile europene si va face mult scandal, ca-i minoritar, ca-i sub teroare, ca-i jignit, ca-i omorit ... va primi niste bani ca despagubire si ii va cheltui toti pe mincare si bautura ... dupa care va crapa de infarct .... iar nevasta-sa va da vina pe cei care i-au dat despagubirea, asa ca va cere alta ...

+2 (2 voturi)
gigione
21.08.2013, 12:38:48

Eu cred că turcii s-au grăbit cu introducerea dispozitivului de asistare circulatorie. Vorbesc strict de cazul medical, identitatea pacientului e nerelevantă acum. E posibil ca pacientul să fi stat în anoxie cerebrală consecutivă opririi cordului, mai mult decît permite rezistenţa ţessutului neuronal. De asemenea, cred că miocardul era compromis pe suprafaţă întinsă, insuficienţa de pompă fiind marcată. De aceea, mă gîndesc (nu dau cu parul), că acea pompă montată în serie cu cordul pacientului, nu a făcut decît să suprasolicite prin debitul crescut, un cord deja foarte limitat în funcţia sa. Cred că s-au grăbit sau au vrut să experimenteze...le-aş fi recunoscător celor care lucreză chiar în specialitate, dacă ar scrie aici un punct de vedere. Vă mulţumesc.

0 (2 voturi)
Ion Tamis
21.08.2013, 13:08:27

Liderii - tigani, precum si aspiranti la rolul de tigan - lider, inainte de a acuza pripit medicii de malpraxis, ar trebui sa se preocupe mai mult de propria sanatate si stilul comunitar de viata, fiind mai atenti la ce, cat si cum manca si beau. Majoritatea, inclusiv pe latura feminina avansata in varsta, asa cum rezulta din imaginile tv, sunt disgratios de grasi, impovarati de osanza si etaje multiple de barbii umflate, care ii impiedica sa gandeasca si sa vorbeasca articulat.

+1 (1 vot)
Modifică Setările