Raluca Turcan: „Nu văd o antiteză între Elena Udrea şi PDL“. Noul acord cu FMI „este dovada că guvernul USL este un tonomat de taxe şi impozite, noi sau mărite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Sibiu, că în opinia sa Elena Udrea nu trebuie pusă „în oglindă” cu PDL şi că nu vede o antiteză între aceasta şi partid. Turcan a criticat coaliţia aflată la guvernare, despre care a spus că „îşi recunoaşte incapacitatea de a reporni economia şi ţine România în modul de supravieţuire”.

Întrebată ce se întâmplă cu Udrea, dacă este de părere că va pleca, că va fi exclusă, Raluca Turcan a spus că nu vede o antiteză între Udrea şi PDL.

“Nu cred că Elena Udrea trebuie pusă în oglindă cu Partidul Democrat Liberal. Ea este un membru PDL care acum este în concediu la mare, se simte foarte bine şi arată superb. Partidul Democrat Liberal, în momentul de faţă, este preocupatde reorganizarea în teritoriu, reorganizarea fiecărei filiale. Aici trebuie pus degetul pe rană, pentru a scăpa de inactivitate, de noncombat, de duplicitate, aşadar cred că este nevoie să tragem o linie, să vedem exact unde există dedicare şi interes pentru Partidul Democrat Liberal iar unde nu există să găsim soluţii alternative. Deci nu văd o antiteză între Elena Udrea şi PDL”, a spus vicepreşedintele PDL, care este de asemenea deputat de Sibiu.

“Guvernul USL – un tonomat de taxe şi impozite”

Raluca Turcan a criticat actualul guvern, pe care l-a numit “tonomat de taxe şi impozite, noi sau mărite”. “USL îşi recunoaşte incapacitatea de a reporni economia şi ţine România în modul de supravieţuire. Iar România nu are acum nevoie de supravieţuire ci de dezvoltare. Noul acord cu FMI este dovada cea mai bună că guvernul USL este un tonomat de taxe şi impozite, noi sau mărite. Nu are soluţii de creştere economică pentru România aşa că se hrăneşte din banii românilor şi ai firmelor.

Acest acord este despre nerealizările Guvernului Ponta din ultimul an şi jumătate - lipsa reformei în sănătate, companii nerentabile de stat şi finanţe publice la pământ. Acest acord mai este despre noi taxe şi impozite, despre noi poveri asupra clasei de mijloc, a mediul de afaceri, a celor care produc. O astfel de măsura este anti-liberală, şi trebuie să atragă respingerea fermă din partea PNL!

Creşterea veniturilor la bugetul ţării se obţine prin stimulente fiscale, predictibilitate fiscală, investiţii, creare de locuri de muncă, îmbunătăţirea colectării. Nu prin noi biruri, birocraţie, politizare şi haos legislativ. Avem un guvern de stânga care nu apară nici măcar interesele angajaţilor la stat. Partea liberală a guvernului este total aservită premierului şi torpilată de beneficiile guvernării” a mai spus Raluca Turcan.

Disponibilizaţii de la finanţe, sfătuiţi să se adreseze instanţelor

Raluca Turcan a criticat şi reorganizarea direcţiilor de finanţe, susţinând că “USl face reorganizare prin politizare”.

“Prin ordonanţa 74/2013 privind restructurarea ANAF guvernul Ponta politizează instituţiile fiscale, sub ochii românilor şi a Băncii Mondiale. Această Ordonanţă ar fi trebuit să modernizeze administraţia fiscală  prin îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei. În loc de modernizare, mii de persoane sunt lăsate pe drumuri fără explicaţii şi fără criterii, în afara legii!

Ordonanţa spune clar la articolul 100 că se face reorganizare prin fuziune, ceea ce ar însemna că angajaţii instituţiilor se pot regăsi în noua structura, pe alte poziţii. Acest lucru nu se întâmpla şi zilele trecute, doar în Sibiu 240 de persoane au primit preaviz, cu posibilitatea de a opta pentru 160 de posturi noi, ceea ce înseamnă că 80 de persoane pleacă acasă direct. Ei au fost minţiţi de guvern că se vor regăsi în noua structură. La nivelul ţării sunt 2700 de astfel de persoane minţite, cărora premierul le-a dat speranţe iar acum e obligat să le dea explicaţii. De asemenea, ordonanţa prevede că funcţionarii publici nu vor mai putea fi numiţi pe post dacă li se modifică lista de atribuţii cu mai mult de 50%. Ori, majoritatea celor care au primit preaviz şi care vor rămâne pe drumuri ar avea în noua structura aceleaşi atributii, care decurg din natura postului.

Un alt aspect, la fel de grav, prezent în Ordonanţa Guvernului, şi care are consecinţe negative asupra a mii de persoane care vor rămâne fără loc de muncă, este că ea prevede ca după reorganizare, nu se pot înfiinţa aceleaşi posturi care au fost desfiinţate. Noua structură rezultată oferă însă în organizare poziţii identice cu cele desfiinţate”, a susţinut Raluca Turcan, care îi sfătuieşte pe disponibilizaţii de la finanţe să se adreseze instanţelor.

“Vestea bună este că Justiţia îi poate apăra. Toţi cei afectaţi de această, aşa zisă, reorganizare îşi pot găsi dreptatea în instanţa, pentru că elaborarea şi implementarea acestei ordonanţe le încalcă drepturi fundamentale”, a mai spus Turcan.

Vă mai recomandăm:

Iohannis, despre regula „ciocu' mic”: „Nu cred că este corect să se interzică tuturor parlamentarilor să aibă poziţii diferite faţă de anumite abordări“

Iohannis: USL va deveni tot mai vulnerabilă. Despre acuzaţia ANI: „Nu mă simt deloc incompatibil”

Klaus Iohannis: „PNL nu a vrut să înceapă un demers de tip troc de piaţă. Nu a fost vorba despre împărţirea ciolanului, noi mergem pe nişte principii“



 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite