Sibiu

articolul anterior articolul urmator

FOTO Romulus Mailat, criminalul român care a şocat Italia, suflet sensibil după gratii. Desena trandafiri şi trimitea scrisori emoţionante celor de acasă

0
10 Apr 2015 16:23:29
Autor: Ramona Găină
Mailat desena trandafiri pe scrisorile trimise acasa - Foto Arhiva Adevarul
Mailat desena trandafiri pe scrisorile trimise acasa - Foto Arhiva Adevarul

Proaspăt extrădat în România, după ce în urmă cu câţiva ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Italia pentru uciderea Giovannei Regiani, Romulus Mailat a trimis familiei cât timp a stat după gratii scrisori emoţionante, în care se adresa fiecărui membru al familiei şi pe care desena trandafiri.

Mailat a fost extrădat joi în România şi a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova.În 2007, tânărul originar dintr-o mahala a oraşului Avrig, la aproximativ 30 de kilometri de Sibiu, ţinea prima pagină a presi din România şi Italia după ce a fost acuzat de agresarea şi violarea italiencei Giovanna Regianni. Femeia a fost găsită inconştientă într-un şanţ de lângă gara Tor di Quinto, iar dupa două zile a murit. Deşi Mailat s-a declarat nevinovat, Inalta Curte de Casaţie de la Roma a decis condamnarea la inchisoare pe viaţă a acestuia, decizia fiind definitivă. 
 

Dragostea de mamă şi de Dumnezeu

 
De după gratii, din Italia, Mailat a trimis la casa dărăpănată din mahalaua Avrigului scrisori emoţionante, în care le scria tuturor membrilor familiei şi pe care desena trandafiri. 
 
„Bună ziua draga mea mamă. La începutul acestei scrisori te pot anunţa că sunt bine sănătos, îl rog pe bunul Dumnezeu să dea la toată familia sănătate şi bucurie. Nu ştiu de ce te-ai supărat pe mine, nu mai vrei să răspunzi la scrisorile pe care ţi le-am trimis tu Mică. Nu mi-ai dat niciun răspuns că eu am aşteptat şi aştept notiţă de acolo de la voi dar văd că ochii nevăzuţi se uită. Eu nu v-am uitat şi mă rog lui Dumnezeu să vă dea sănătate şi tot ce vă doriţi în viaţă. Nică nu ştiu dacă tu ai primit scrisorile pe care ţi le-am trimis până acum dar cred că această scrisoare ajunge la tine”, scrie Mailat.
 

Romulus Mailat a fost condamnat la închisoare pe viaţă de magistraţii italieni FOTO ARHIVĂ
 
„Eu sunt distrus cu totul că poate ai auzit ce pedeapsă mi-au dat la apel. Voi cum o duceţi, cum vă înţelegeţi acasă, Tincu ce face, este sănătos? Mai mergeţi la Adunare? (La biserica penticostală, n.r.).Transmite-i multă sănătate lui Tincu. Mica Ionela este sănătoasă? Acum este mare, spune-i că îmi este dor de ea, să fie cuminte şi să te asculte şi pe dumneata. Şi dacă îmi dai răspuns la scrisoare să-mi dai numele lui Ionela tot că de aici pot să-i pun nişte bani pe numele ei (...) când creşte să poată să facă ce vrea, că eu aici am tot ce îmi trebuie că am ieşit la lucru în puşcărie”, scrie Mailat într-o altă scrisoare. 
 

Fragment dintr-una dintre scrisorile pe care Mailat le-a trimis celor de-acasă FOTO ARHIVA ADEVĂRUL
 
Emoţionantă este o felicitare trimisă de sărbători, în care spune că speră să-şi mai vadă mama în viaţă şi în care vorbeşte despre întoarcerea la credinţă. ”De aici din Italia vă trimit o mică felicitare care sper să vă bucure, măcar atât că mai mult nu se poate. Şi te rog să nu te mai superi şi să nu te mai necăjeşti că nu poţi face nimic doar bunul Dumnezeu poate face lucruri mari. Şi Dumnezeu să mi te ţie în putere şi să-ţi dea sănătate să te mai văd în viaţă, că nu se ştie când te mai văd. Vă iubesc pe toţi şi îmi este dor de voi, stau şi plâng în cameră şi mă gândesc la voi, mai ales la tine Mică şi la sora mea Ionela, şi plângând fac această felicitare. 
 

Tânărul român a ţinut săptămâni la rând prima pagină a presei din Italia FOTO ARHIVĂ ADEVĂRUL
 
Eu vă urez sănătate, fericire la toţi şi Sărbători fericite, că eu fac nişte sărbători numai Dumnezeu ştie cum că nu am pe nimeni doar pe Dumnezeu ca fratele meu. Mică de rog ai grijă de Ionela şi de Cornelia şi de Măriuca, nea Cornel să nu mai bea şi să meargă la Adunare. 
 
Fragment dintr-una dintre scrisorile pe care Mailat le-a trimis celor de-acasă FOTO ARHIVA ADEVĂRUL
 
Eu am fost pus de prea multe ori să mă întorc la Dumnezeu dar eu n-am băgat de seamă şi acum îmi pare rău că l-am minţit pe Dumnezeu dar nu l-am minţit pe el m-am minţit pe mine. Vă rog să mergeţi la adunare şi rugaţi-vă şi pentru mine”, scrie Mailat în felicitare. 
 
Suferea că cei de-acasă nu-i răspundeaui la scrisori
 
La ceva timp, neprimind probabil răspunsurile aşteptate din partea familiei, Mailat scrie din nou, de aceastădată, dezamăgit. “Bună mamă, nu ştiu dacă ai primit scrisoarea pe care ţi-am trimis-o dar văd că m-aţi uitat cu toţii şi nu mai am pe nimeni doar pe bunul Dumnezeu care are grijă de mine. Şi nu mă lasă dar nici nu mă aşteptam la voi să mă daţi uitării, dar îl rog pe bunul Dumnezeu să vă dea sănătate şi bucurie şi tot ce vă doriţi în viaţă. 
 

Fragment dintr-una dintre scrisorile pe care Mailat le-a trimis celor de-acasă FOTO ARHIVA ADEVĂRUL
 
 
Ştiu că este greu şi pentru voi că nu aveţi bani. Mică sper să nu te superi pe mine că îţi spun din tot sufletul meu să nu îmi mai scrii deloc că m-am săturat de atâta vorbă, tot spui că mi-ai trimis poze cu voi, te rog foarte frumos să mă uiţi, că nu îţi mai scriu nicio scrisoare că nu are rost. Nu te supăra pe mine Mică, te iubesc, al tău băiat pe care l-ai dat uitării şi care este în suferinţă”, scrie Mailat. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
Recurs admis pentru DIICOT: Gruparea „Mailat“, acuzată de trafic de droguri şi persoane, judecată la Curtea de Apel Alba Iulia
 
Curtea de Apel Alba Iulia va continua să judece un dosar de trafic de droguri şi trafic de persoane cu trei inculpaţi din Alba. Liderul grupării de traficanţi, Pavel Ovidiu Mailat, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Dosarul este în faza de apel.
 
Comisar şef din cadrul Poliţiei Sibiu, condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă în cazul comisarului şef Răzvan Prislopeanu, cel care în anul 2012 s-a urcat băut la volan după care a provocat un accident rutier.
 
 
Dosarul celei mai mari grupări de crimă organizată destructurată în ultimii ani la Sibiu se judecă la Tribunalul Alba de aproape 5 ani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările