Sibiu

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Cine este tânăra care a încercat să se arunce în gol de pe o clădire din Gara Sibiu

1
2 Jul 2020 13:33:01
Autor: Daciana Mitrache
Imagine de la una dintre tentativele de sinucidere ale tinerei de 19 ani din Vâlcea; Foto Adevărul
Imagine de la una dintre tentativele de sinucidere ale tinerei de 19 ani din Vâlcea; Foto Adevărul

O tânără în vârstă de 19 ani, din Vâlcea, a încercat joi, 2 iulie, să se arunce de pe o clădire din zona Gării Sibiu. Fata nu este la prima tentativă de sinucidere. Doar anul acesta a încercat de trei ori să-şi ia zilele.

GALERIE FOTO

Joi dimineaţa, o tânără s-a urcat pe o clădire din zona Staţiei CFR Sibiu, ameninţând că se aruncă în gol de acolo, fără a explica motivele gestului său. Fata are 19 ani, este originară din Călimăneşti - Vâlcea şi are nenumărate tentative de suicid. Numai anul acesta a încercat să-şi curme viaţa de trei ori. 

În lunile februarie şi aprilie, s-a urcat pe o clădire din Râmnicu Vâlcea şi a ameninţat la fel că îşi pune capăt zilelor. De fiecare dată a fost convinsă să renunţe la planul ei, iar apoi internată, ca şi de această dată, la Psihiatrie. 

Într-unul din cazuri, fata a dat de înţeles că provine dintr-o familie cu probleme, motiv pentru care vrea să-şi curme viaţa. Ba chiar a încercat să-şi taie venele, cu un ciob, întâmplare petrecută lângă sediul unei televiziuni locale. 

O nouă tentativă, la Sibiu

În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 07:30, poliţiştii Inspectoratului Judeţean Sibiu au fost solicitaţi să intervină în zona Staţiei CFR Sibiu, unde o femeie ameninţa că se arunca de pe un imobil, de la o înălţime de aproximativ trei metri. 

La faţa locului a intervenit un poliţist negociator din cadrul I.P.J. Sibiu, care a reuşit, în scurt timp, aproximativ 15 minute, să o convingă pe femeie să coboare, fără a recurge la gesturi extreme care i-ar pune viaţa în pericol.

Este vorba despre o tânără în vârstă de 19 ani, din judeţul Vâlcea. Aceasta a fost internată în Spitalul de Psihiatrie Sibiu”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

La Vâlcea, s-a urcat pe o clădire de 15 metri înălţime

Sinucigaşa are mai multe tentative de suicid la activ în judeţul Vâlcea. Ultimele dintre ele s-au consumat în lunile februarie şi aprilie ale acestui an, când s-a urcat pe o anexă a clădirii Socom - Sârguinţa din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea. De fiecare dată, comportamentul ei a fost diferit.

În luna februarie, un pompier alpinist din cadrul ISU Vâlcea a convins-o să renunţe la idee, fata refuzând în permanenţă să discute cu poliţiştii trimişi la locul intervenţiei, pe motiv că a mai avut altercaţii cu aceştia în trecut.

Plt. maj. Ciprian Ghincea a urcat după tânără pe clădire şi ulterior a povestit că fata părea „puţin speriată de poliţie”, dar a refuzat să explice motivul pentru care-şi doreşte să moară, dând de înţeles că are o situaţie mai dificilă în familie. Cu acea ocazie a încercat să se taie la mâini cu cioburi găsite pe acoperiş. A pus la grea încercare răbdarea forţelor de ordine când a jonglat cu scheletul unui scaun din metal şi apoi s-a cocoţat pe o porţiune dintre acoperiş şi balconul clădirii vecine. 

 
 
În schimb, în luna aprilie, a fost extrem de agresivă. Era îmbrăcată în haine de spital, cu halat şi papuci de plastic, semn că fugise din unitatea sanitară, de la Psihiatrie, unde fusese internată în urmă cu două luni.
 
A aruncat cu pietre, cărămizi şi cioburi, în toată lumea: trecători sau forţe de ordine, nervoasă că nu este lăsată în pace.  De aceea, vecinii blocului de care este lipită clădirea Socom au fost atenţionaţi şi sfătuiţi să-şi mute maşinile.
 
Timp de o oră au încercat forţele de intervenţie să ducă muncă de lămurire cu tânăra: „Andreea, nu o face! Andreea, ai doar 19 ani!”, i-au reamintit permanent oamenii legii. În timp ce unii o ţineau de vorbă şi-i distrăgeau atenţia, un poliţist a sărit dintr-un apartament al blocului vecin pe acoperiş şi a luat-o prin surprindere.
 
Imagini de la misiunea de salvare, din luna aprilie, difuzate de TV Antena 1:

Momentul a fost extrem de tensionat, pentru că fata se afla chiar pe marginea acoperişului şi în orice moment, de neatenţie ar fi putut să cadă de la 15 metri înălţime.
 
Până la urmă, poliţistul a imobilizat-o, iar fata a fost din nou internată la Psihiatrie, în cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea, de unde se pare că a plecat din nou la începutul lunii iulie, la Sibiu. Aici a încercat să se sinucidă de pe clădirea din Gara Sibiu.
 

Pe aceeaşi temă: 

 
VIDEO A vrut să se sinucidă, ameninţând că se aruncă de la 15 metri, lângă sediul unei televiziuni: „Era puţin speriată de Poliţie”
 
Prietena adolescentei găsite spânzurată în pădure a postat zile la rând pe contul de Instagram al fetei dispărute: „I'm a bitch“. A vrut să-i păcălească pe poliţişti 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
2.07.2020, 15:38:30

Eu as lasa-o. Ca nu sare. Daca voia, pana acum sarea...