UPDATE Instanţa a amânat până sâmbătă seara pronunţarea în cazul arestării preventive a lui Ilie Carabulea şi a fiului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perchezitiile au avut loc miercuri la locuinta omului de afaceri FOTO Adevărul
Perchezitiile au avut loc miercuri la locuinta omului de afaceri FOTO Adevărul

Tribunalul Sibiu a amânat pentru sâmbătă, 5 martie, la ora 21.00, pronunţarea în cazul propunerii privind arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor cinci persoane. Cei şapte sunt acum liberi, pentru că ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore au expirat în noaptea de joi spre vineri.

UPDATE, ora 16.20 Pronunţarea s-a amânat pentru sâmbătă seara la ora 21, pentru că avocaţii inculpaţilor au depus aproape de ora pronunţării concluzii la dosar, documente care trebuie să fie studiate de instanţă. Ilie Carabulea a plecat cu maşina de la Tribunalul Sibiu, însoţit de fiul său.

Cei 7 sunt cercetaţi într-un nou dosar în care DIICOT Sibiu investighează pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Anchetatorii au făcut în cursul zilei de miercuri, 2 martie, percheziţii la locuinţa omului de afaceri din Sibiu şi la mai multe sedii ale Carpatica Asig. Seara, în jurul orelor 18:00, omul de afaceri a fost dus la sediul DIICOT Sibiu pentru audieri, fiind ulterior reţinut, alături de alte şase persoane. Alături de Ilie Carabulea, în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă, au mai fost duşi fiul său Oprea, Angela Toncescu, fosta şefă a comisiei de supraveghere a asigurărilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în prezent preşedinta consiliul de administraţie al Carpatica Asig, Liviu Stoicescu, director general al Carpatica Asig, Maria Coşa, unul din oamenii de bază din companie pe latură economică, Georgeta Criveanu şi Gheorghe Nasărău, director de daune la Carpatica Asig. Instanţa a amânat pronunţarea în privinţa propunerilor de arestare preventivă pentru vineri, 4 martie. Întrucât ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore au expirat în noaptea de joi spre vineri, cei 7 sunt acum liberi. 

“În  cauză, există suspiciunea rezonabilă  că începând cu  anul 2015,  la iniţiativa suspectului C. I., suspecţii  M. D., C. G., P. A. şi T. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare  pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei”, arată DIICOT. 

Omul de afaceri din Sibiu este de asemenea cercetat într-un alt dosar, care vizează tot Carpatica Asig, dosar în care este acuzat de comiterea a şase infracţiuni şi în care mai sunt trimişi în judecată, printre alţii, Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte ASF, sau Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru Daniel Chiţoiu. În anul 2012, Ilie Carabulea a fost eliberat condiţionat din închisoare după nici 6 luni, fiind încarcerat într-un dosar având ca obiect infracţiuni de corupţie. 

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Scandalul banilor dispăruţi din amenzile de la Poliţia Rutieră Sibiu ia amploare. Cercetările vizează mai mulţi agenţi şi ofiţeri de la Circulaţie

Pornit de la o fostă agentă de la Rutieră, plecată între timp la ISU Sibiu, scandalul de la Circulaţie ia amploare după ce cercetările s-au extins iar dosarele, două la număr, au ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Doi foşti poliţişti de la Serviciul Rutier Sibiu, condamnaţi la închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă

Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, doi foşti poliţişti de al Serviciul Rutier Sibiu, au fost condamnaţi de judecătoria Sibiu la închisoare cu executare pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de către o parte dintre inculpaţi.

Încă un scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Un fost agent este urmărit penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu

Un fost agent de la Poliţia Rutieră, mutat între timp la Ordine Publică, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele de cazier

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele plătite de sibieni pentru eliberarea cazierului judiciar.

EXCLUSIV Scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

Un scandal de proporţii ”mocneşte” la Poliţia Rutieră Sibiu, unde ar fi dispărut, se pare, sume substanţiale din încasările pentru amenzile de circulaţie.

EXCLUSIV Încă un scandal la Serviciul Rutier Sibiu. O fostă angajată, cercetată de DNA pentru posibile infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu

După ce numele unei foste agente de la Serviciul Rutier a apărut într-un dosar având ca obiect infracţiuni de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, un alt scandal iese la iveală. O fostă angajată de la Rutieră este cercetată într-un dosar instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite