Sibiu

articolul anterior articolul urmator

International Fringe Festival are loc în iulie la Sibiu

0
23 Jun 2013 10:47:23
Autor: Ramona Găină

Festivalul dedicat „tuturor proiectelor culturale independente” va avea loc la Sibiu între 1 şi 14 iulie. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu 24 iunie în locaţiile de desfăşurare a spectacolelor.

 
Luna iulie este luna teatrului independent la Sibiu. Asociaţia Internaţională de Tineret BECOME organizează, în perioada 1-14 iulie, Sibiu International Fringe Festival, un festival dedicat tuturor proiectelor culturale independente, urmărind promovarea inovaţiei  şi a libertăţii creaţiei. 
 
Sibiu International Fringe Festival este gândit după modelul Festivalului Fringe de la Edinburgh si al Festivalului de la Avignon. Edinburgh Fringe Festival a luat naştere în anul 1947 în semn de protest al unor trupe care nu au fost invitate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh. În timp, Fringe-ul şi-a câştigat renumele de festival al artelor experimentale, aici prezentându-şi spectacolele creatorii aflaţi în căutarea unei voci proprii, dar şi trupe redutabile care vor să întâlnească un alt fel de public, testându-şi astfel creativitatea. 
 
Pe lângă numeroasele locaţii neconvenţionale festivalul pregăteşte în acest an şi două locaţii de teatru, însă ineditul actualei ediţii constă în faptul că organizatorii doresc implementarea la Sibiu a unui nou concept: “Teatru de Apartament”.  
 
Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 24 iunie în locaţiile de desfăşurare a spectacolelor. “Selecţia a fost făcută de doi actori şi un coregraf, iar spectacolele selectate sunt în proporţie de 90% comedii. Ne dorim ca fiecare ediţie să devină un forum tot mai puternic al artelor spectacolului, iar Fringe să pună bazele unui nou sistem de funcţionare a teatrului în România”, spune Cătălin Grigoraş, directorul Sibiu International Fringe Festival. 
 
Anul acesta în premieră absolută festivalul este susţinut de UNITER şi este co-finaţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu. 
 
Vă mai recomandăm:

25 de designeri români şi străini vin la Feeric Fashion Days

Evenimentele Sibiu SMART în luna iunie - teatru, muzică, film, tatuaje, cărţi, modă, timbre şi magie

Felicia Filip, Proconsul, Ozana Barabancea, Ionuţ Fulea şi Radu Nechifor cânta pe 5 iulie în Piaţa Mare, într-un spectacol inedit

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările