Marţi spre miercuri: prima noapte în care nimeni nu a sunat la 112 pentru a cere intervenţia Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, poliţiştii angajaţi să asigure respectarea legii, a ordinii şi liniştii publice în rândul a peste 400.000 de români au avut o noapte liniştită. Timp de şapte ore, de marţi seara până miercuri dimineaţa, nimeni nu a sunat la 112 pentru a chema Poliţia.

Premiera s-a înregistrat în judeţul Sibiu, anunţă reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în noaptea de 3 spre 4 octombrie, între orele 23:30 şi, respectiv, 06:30. În acest interval orar, pentru prima dată în cei 12 ani de când a fost pus în funcţiune Serviciul naţional unic pentru apelurile de urgenţă, nimeni din cei peste 400.000 de locuitori ai judeţului Sibiu nu a pus mâna pe telefon pentru a chema poliţia prin intermediul 112.

„Cu o medie de zece apeluri pe timpul nopţii, sibienii şi nu numai au avut parte de o noapte liniştită, pe parcursul căreia nici un locatar nu şi-a deranjat vecinii cu muzica prea tare, nicio tamponare nu a necesitat intervenţia poliţiştilor, nu au avut loc scandaluri, nimeni nu a fost lovit sau ameninţat, o noapte cum ne mai dorim şi de acum înainte“, anunţă reprezentanţii IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

”Alo, cât e ceasul?”

În acest context, poliţiştii reamintesc faptul că 112 este destinat doar urgenţelor şi recomandată cetăţenilor să nu încarce liniile telefonice ale numărului unic cu apeluri care nu reprezintă urgenţe. „

Dacă în mod sincer credeţi că este o urgenţă, dar greşiţi, este în regulă. Nu veţi avea probleme. Pe de altă parte, gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă totuşi ar fi o urgenţă, dar nu aţi fi siguri şi nu aţi suna la 112. Acest lucru ar cauza o pierdere de timp preţios în operaţiunea de salvare care ar putea avea ca rezultat pierderea unei vieţi sau vătămare gravă”, mai arată poliţiştii sibieni. Care enumeră câteva din situaţiile ”non-urgente”, dar pentru care – totuşi – sibienii au sunat la 112: de la accidente rutiere fără victime, la aflarea orei şi datei, raportarea de aglomerări în trafic, ridicări auto, pierderea sau găsirea de obiecte, inundaţii în apartamente, deblocarea telefoanelor mobile ori solicitarea de informaţii despre instituţii publice.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite