Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Meşterii sibieni trimişi la specializare în Florenţa

0
3 Feb 2011 08:50:33
Autor: adevarul

Doi creatori sibieni au participat la sfârşitul lunii trecute la Florenţa de la primul atelier experimental Master Class din cadrul proiectului european „Dream / Designul şi cercetarea meşteşugurilor artistice europene” finanţat de Uniunea Europeană şi la care Muzeul ASTRA este partener.

CITEŞTE ŞI:

Claudia Benchea: Mâna iscusită din spatele balerinilor sibieni (PORTRET)

Lucian Lup luptă pentru salvarea liliecilor

Cei doi tineri au învăţat foare multe lucruri noi la atelierele la care au participat, alături de colegi din Franţa, Italia, Spania şi Finlanda. „Este minunat că în acest oraş există preocupări acerbe pentru păstrarea şi perpetuarea tradiţiei italiene: crearea obiectelor de îmbrăcăminte din fibre naturale, vopsirea fibrelor naturale folosind coloranţi naturali, pictarea hârtiei florentine”, a declarat Aniela Hanciuc, creator popular din Avrig.

Proiectul continuă luna viitoare la Barcelona. „A fost o experienţă de folos, din care ca şi designer am învăţat să apreciez şi să utilizez materialele textile naturale realizate local pentru revalorificarea textilelor handmade dar şi să folosesc”, spune şi Anamaria Şut Silea, celălalt reprezentant al Sibiului la atelierul din Italia.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările