Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Sănătăţii trimite echipa de control la Spitalul Judeţean Sibiu. Acuzele sunt înfiorătoare

8
8 Mar 2021 17:13:20
Autor: Sinziana Ionescu
Spitalul Judeţean Sibiu FOTO turnulsfatului.ro
Spitalul Judeţean Sibiu FOTO turnulsfatului.ro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut demararea unei anchete la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în urma dezvăluirilor făcute sub anonimat de un cadru medical privind tratamentul inuman şi în final letal la care sunt supuşi pacienţii cu Covid-19 care au ghinionul de a ajunge să fie intubaţi.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii. 

Scandalul scos la iveală de un angajat de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu a căpătat deja aspecte penale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a comunicat că se va autosesiza în cazul dezvăluirilor făcute de un fost asistent medical din Spitalul Judeţean Sibiu, cu privire la nereguli identificate în secţia ATI dedicată COVID-19. Potrivit acestuia, pacienţii erau legaţi şi sedaţi. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile.

Procurorii au precizat că în urma dezvăluirilor făcute de publicaţia Turnul Sfatului va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor. Informaţia a fost făcută public de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Semnalul de alarmă în acest caz a fost tras de un lucrător medical de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Sibiu, care acuză faptul că pacienţii cu COVID ar fi legaţi de paturi, cu răni la mâini din cauza feşelor şi sedaţi cu anestezice şi sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita. Dezvăluirile au fost făcute sub protecţia anonimatului.

„Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitaţi şi şi-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstigneşti ca pe vite şi să-i legi de paturi e cale lungă”, a declarat asistentul medical.

Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea uşor la această procedură, chiar şi atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniştea medicilor şi asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.

Dezvăluirile cuprind numeroase alte aspecte legate de presupuse abuzuri grave din sistemul medical, acestea devenind „o obişnuinţă” după cum afirmă martorul respectiv.

Potrivit statisticilor, mortalitatea în Secţia ATI Covid de la Sibiu depăşeşte 75% în ultimele şase luni. Conducerea spitalului reagă acuzaţiile. 

Pe aceeaşi temă:

Bilanţ COVID: Peste 2.200 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în 24 de ore. Creşte numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă 

Tragediile din spitale, prevenite cu ferestre larg deschise. Pacienţii îngheaţă în saloane ca să nu ardă de vii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Comandor Gherghisan
8.03.2021, 17:30:18

Toate astea se cunosc. Asistentele si medicii trec rar prin saloanele unde sunt bolnavii de Cov 19. De frica. De obicei in sectiile ATI trebuie sa existe tot timpul o asistenta. De cand cu Cov19 lucrurile s-au schimbat. De aici si decesurile multe.

+5 (5 voturi)
Comandor Gherghisan
8.03.2021, 17:31:35

Sa monteze in fiecare salon ATI camere de supraveghere la care sa aiba acces apartinatorii.

+4 (4 voturi)
Camelia Sorescu
8.03.2021, 18:12:03

Se cunosc dar pe nimeni nu interesează. Pentru domnișorul Gheorghiță, pensat și dat cu luciu de buze pentru a părea mai atrăgător în interviuri, aceste cazuri nu există. De unde știm că nu 90% din toți „morții” vin de aici de fapt?

-2 (10 voturi)
Comandor Gherghisan
8.03.2021, 18:28:51

Ministrul Sanatatii poate trimite in orice spital Cov19 echipe de control ca situatia este la fel poate cu mici diferente . Poate nu peste tot sunt legati de pat. Oricum bolnavii sunt batjocoriti si lasati in voia sortii. Personalul medical aproape ca nu intra in saloane in decursul garzii desi ar trebui sa fie permanent acolo. Sa monteze camere de luat vederi in fiecare salon sa poata fi urmariti ceea ce fac.

+1 (1 vot)
Constantin Berghiu
8.03.2021, 19:48:44

Ii declari ingeri, ii platesti exagerat de mult si ii motivezi baneste sa declare cit mai multe cazuri de covid si te astepti la ce ? Evident cei mai multi dintre ei nu au vocatie pentru medicina, doar pentru bani. Fara empatie pentru suferinta si moarte cit de usor este ca pornirili criminale din unii sa se activeze in aceasta perioada de dictatura medicala cind insasi aceasta pandemie este un act criminal.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările