Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Mitropolitul Ardealului, despre preotul acuzat că s-a masturbat la şcoală: „Aşa ceva este de neconceput. Dacă este vinovat, suportă consecinţele”

3
19 Jan 2018 13:54:11
Autor: Remus Florescu
ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. FOTO: Mitropolia Ardealului
ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. FOTO: Mitropolia Ardealului

Profesorul de religie acuzat că s-a masturbat la catedră nu va mai purta haina preoţească, dacă se dovedeşte că a greşit, a declarat Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. Mitropolia a demarat o anchetă în legătură cu incidentul de la liceul „Nicolae Teclu” din Copşa Mică.

„Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput", a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza pentru AGERPRES. Mitropolitul a mai precizat că a început vineri o anchetă şi se cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului.

ÎPS Laurenţiu Streza a mai spus că preotul ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.
 

„Urmăriţi site-ul Mitropoliei”

 
„Adevărul” a încercat să obţină o reacţie de la oficialii Mitropoliei Ardealului în legătură cu scandalul profesorului Adrian Circa, acuzat că s-a masturbat la catedră, în faţa elevilor de la Liceul „Nicolae Teclu” din Copşa Mică. 

Reprezentanţii Biroului de Presă al Mitropoliei Ardealului, instituţie bisericească de care aparţine Adrian Circa – profesor de religie şi preot în Mediaş, au susţinut că încă nu pot emite un punct de vedere. „Urmăriţi site-ul Mitropoliei. Dacă va exista o reacţie, acolo va apărea”, a explicat un angajat al Biroului de Presă pentru „Adevărul”.  Acesta a mai precizat că incidentul este, în aceste momente, discutat în cadrul Mitropoliei. 

Nici preotul Adrian Circa nu a dorit să comenteze incidentul. Poliţia Sibiu şi Inspectoratul Şcolar au demarat anchete. 
 
Până la ora publicării acestei ştiri pe site-ul Mitropoliei nu a apărut niciun comunicat. 
 
 
Citeşte şi
 
VIDEO Profesor de Religie acuzat că s-a masturbat în faţa elevilor. Ministrul Educaţiei: se face o anchetă. Dascălul riscă să fie decanonizat
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gerula
19.01.2018, 14:19:26

Și ne iartă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștrii!

Carmen Florea
19.01.2018, 18:39:58

... 'daca e vinovat, suporta consecintele canonice' ... ... aha, ca 'pidosnicul', ex preabalaria sa de Husi si el a 'suportat' consecintele: palat la dispozitie de sute de metri, mertan cu sofer la scara, 2 bodyguarzi si slugi la intretinerea conacului din taxele saracilor..., ca de cadane tacem, chiar daca-s cu mustata ... Ca in politica: o dati din colt in colt, va acoperiti unu' pe altu', va mutati de pe un fotoliu pe altul si mai caldut, dar nicidecum la coada vacii, ci musai la troaca mereu plina din care va indopati pana crapati fara munca ..., guleai, Ivane ...

emy
26.01.2018, 13:02:33

Și când colo, omul era nevinovat... Se scărpina unde fusese operat. Eu zic să mai facem știri d-astea. Să punem copii cretini cu telefoane dăștepte să filmeze profesori de religie care tușesc, care merg la toaletă, care oftează, care privesc dubios spre elevi. Orice-ar face un prof de religie e musai obscen, nu? Acuma, serios: tu, ca jurnalist, când primești o filmare, n-ai creier în cap care să discearnă ce vezi? AAA! Uitasem, iertare. Jurnalismul e anti-bisericesc la comandă. Smartphone stupidpeople!