Sibiu

articolul anterior articolul urmator

O asociaţie din Sibiu, amendată cu 10.000 de lei de Garda de Mediu, după ce a salvat doi pui de urs aflaţi în stare gravă

10
2 Apr 2021 18:49:38
Autor: News.ro
Asociaţia care a salvat doi ursuleţi a fost amendată
Asociaţia care a salvat doi ursuleţi a fost amendată

O asociaţie din Sibiu, care a salvat doi pui de urs aflaţi în stare foarte gravă, ducându-i la sanctuarul de la Zărneşti, a fost amendată cu 10.000 de lei de către Garda de Mediu.

”Am simţit din nou că în ţara asta viaţa animalelor nu este pe primul plan, că tot ceea ce contează sunt hârtiile sub care unii îşi ascund incompetenţa”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei, prcizând că dacă ar fi aşteptat ore în şir hârtiile pentru relocare puii de urs ar fi putut fi morţi.
 
”Astăzi 02. 04. 2021, Asociaţia Prietenii Berzelor a fost sancţionată contravenţional de către Garda de Mediu Sibiu cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru implicarea în salvarea celor doi pui de urs găsiţi abandonaţi lângă comuna  Biertan, jud. Sibiu”, a anunţat, vineri, Asociaţia, printr-un comunicat de presă.
 
Reprezentanţii organizaţiei povestesc cum s-au întâmplat lcururile.
 
”Marţi 30.03.2021, am fost sunaţi de către un reprezentant al Asociaţiei Milioane de Prieteni din Braşov să ajutăm în cazul a doi pui de urs găsiţi în apropierea unei cabane din judeţul Sibiu. Încă dinainte de a pleca spre Biertan am încercat să aflăm exact cum ar trebui să procedăm de la diferite persoane din cadrul instituţiilor de Mediu din Sibiu. Ajunşi la puii de urs am constatat că viaţa lor era pusă în pericol din cauza stării de deshidratare avansată şi a diareii severe. Am plecat de urgenţă spre Cristian cu puii de urs. Pe drumul de întoarcere am contactat telefonic reprezentanţi ai diferitelor instituţii din Sibiu în încercarea de a găsi o soluţie legală pentru situaţia în care ne aflam. Pentru că starea ursuleţilor se degrada tot mai tare şi pentru că nouă ni se pare normal să luptăm în primul rând pentru viaţă am hotărât să plecăm de urgenţă cu ursuleţii spre Zărneşti pentru a primi cât mai repede ajutor din partea celor specializaţi”, au explicat reprezentanţii Asociaţiei.
 
Aceştia au mai precizat că odată ajunşi cu puii de urs la Zărneşti aceştia au fost preluaţi de către reprezentanţii asociaţiei Milioane de Prietenii şi evaluaţi medical de către medicul colaborator al acestora.
 
”Pe perioada evaluării medicale a ursuleţilor telefonul a rămas la încărcat în maşină. În momentul plecării de la Zărneşti am constat că aveam o listă lungă de apeluri nepreluate de la reprezentanţii diferitelor instituţii din Sibiu. Le-am comunicat acestora că puii de urs sunt în siguranţă în sanctuarul de urşi din Zărneşti. Ne-au anunţat că urmează să fim invitaţi la sediul Gărzii de Mediu Sibiu pentru a fi audiaţi în prezenta reprezentanţilor  IPJ -SAESP. Astăzi ne-am prezentat la audieri. Am fost sancţionaţi contravenţional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei. Astăzi am simţit din nou că în ţara asta viaţa animalelor nu este pe primul plan, că tot ceea ce contează sunt hârtiile sub care unii îşi ascund incompetenţa. Dacă am fi stat ore bune să aşteptăm hârtiile pentru relocare astăzi poate vorbeam de doi pui de urs morţi”, au prcizat reprezentanţii organizaţiei.
 
Aceştia anunţă că au acţionat pentru salvarea animalelor, lucru pe care l-ar face din nou.
 
”Dar pentru că am acţionat pentru salvarea lor şi am hotărât să ne deplasăm rapid la cel mai apropiat sanctuar de urşi suntem nevoiţi să plătim. Tot ceea ce contează însă pentru noi este faptul că cele două ghemotoace sunt acum bine şi că se recuperează. Că vor fi bine şi vor creşte mari într-un loc în care vor fi protejate toată viaţa lor. Noi vom continua să luptăm pentru fiecare animal rănit şi pentru fiecare animal ce va avea nevoie de ajutorul nostru cu aceeaşi pasiune şi încăpăţânare cu care o facem de atâţia ani. Şi cu speranţa că într-o zi viaţa lor va conta cu adevărat, nu numai pentru noi”, au încheiat reprezentanţii organizaţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Crusoe Robinson
2.04.2021, 19:09:56

Cretinism romanesc "pure breed"! Dati-i si voi in judecata pentru abuz in serviciu. Nu dati in judecata institutia, ca n-o sa castigati. Dati-l in judecata ca "persoana", pe bovina care a semnat! Si bovina o sa-si piarda postu' in care doarme pe bani grei!

+8 (18 voturi)
Mihai Popescu
2.04.2021, 19:39:28

Nicio fapta buna nu ramine nepedepsita !

+3 (13 voturi)
Roy Peters
2.04.2021, 19:39:36

Articolul nu evidentiaza clar continutul/referinta actului contraventional, baza legala etc. Conform articolului, care prezinta doar versiunea ONG, apare ca un abuz, dar mi-e greu sa cred ca GdM este atat de batuta-n cap ca sa-si traga singura gloante in picioare cu astfel de amenzi nejustificate. Deci, urgent detalii clarificatoare!

-4 (14 voturi)
tomas frank
2.04.2021, 19:42:14

Padurile sint jefuite sub supravegherea Ministerului mediului ! Banii strinsi de padurari si ocolurile silvice sint colectate la mediu pt cei aflati la guvernare . Animalele salbatice sint braconate , puiii ramasi orfani -cei de ursi mai ales- sint vinduti - cu sume serioase , banii ajung tot la mediu . Salvatoriii naivi au stricat treaba celor de la mediu ...

+10 (14 voturi)
mircea miricioiu
2.04.2021, 20:17:21

auzi, prietene ? da pe aia de la garda, i-ai intrebat , le-ai cerut punctul de vedere ?

-3 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările