Parcarea pe Transfăgărăşan, restricţiontă pentru eliminarea cozilor kilometrice VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul infernal de pe Transfăgărăşan Foto colaj Poliţia Sibiu
Traficul infernal de pe Transfăgărăşan Foto colaj Poliţia Sibiu

Decizia poliţiştilor sibieni intră în vigoare de vineri, 12 august, ca urmare a aglomeraţiei extraordinare care se înregistrează pe cel mai cunoscut drum montan al României.

Anunţul a fost făcut peTransfăgărăşanul (DN 7C), pe atât este de aglomerat, din păcate. Însă, trebuie să recunoaştem că şi şoferii, prin parcarea maşinilor în alte spaţii sau zone decât cele special amenajate, contribuie la aceste ambuteiaje”.

Aceeaşi sursă a menţionat şi ce soluţii s-au găsit pentru problemele semnalate: „În acest context, începând de astăzi 12 august - n.red.), au fost luate măsuri suplimentare de sistematizare rutieră şi de delimitare a zonelor în care nu se poate staţiona/parca”. 

Şi cum se aşteaptă valori de trafic ridicate şi în acest weekend, principalele recomandări ale poliţiştilor rutieri adresate în special conducătorilor auto privesc oprirea autovehiculele în locurile special amenajate şi respectarea indicaţiile poliţiştilor prezenţi în locurile unde sunt formate coloane de autovehicule, pentru a preveni producerea unor accidente rutiere nedorite, precum şi pentru a fluidiza traficul. „Contăm pe respectul şi responsabilitatea  dumneavoastră în trafic!”, au mai menţionat poliţiştii sibieni.

Sursa citată a mai menţionat şi că oamenii legii vor fi prezenţi în această minivacanţă de Sfânta Maria în toate zonele aglomerate, precum Transfăgărăşan, sau în cele în care se organizează diverse evenimente, motiv pentru care se recomandăn parcarea vehiculelor în parcările special amenajate, în care bunurile să nu fie lăsate la vedere; prudenţă în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător, evitarea provocărilor cu violenţă şi a conflictelor, iar în caz contrar apelarea numărului urgenţă 112! De asemenea se recomandă evitarea consumului în exces al băuturilor alcoolice şi a comiterii de faptele antisociale. „Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Dacă observaţi lipsa în copilului, adresaţi-vă imediat celui mai apropiat poliţist pe care îl întâlniţi sau sunaţi la numărul de urgenţă 112! În caz de nevoie, nu ezitaţi să ne cereţi ajutorul sau să apelaţi 112 - Apelul Unic de Urgenţă!”, vă mai sfătuiesc poliţiştii.

Traficul infernal, catalogat drept „apoteotic”

Cozile infernale de pe Transfăgărăşan (DN7C) au început în perioada pandemiei, când românii n-au mai putut să plece în străinătate ca pe vremuri şi au redescoperit locurile speciale ale României. Apoi căldura infernală din această vară i-a determinat din nou pe români să plece la munte, în căutare de răcoare.

Imagini cu traficul infernal de pe Transfăgărăşan care surprind şi un accident rutier (Sursă imagini: colaj„Accidente rutiere România”, Călin Bărbuş şi Meteoplus

Astfel, s-a ajuns ca DN7C să se transforme într-un adevărat calvar, mai ales în perioada sărbătorilor şi a weekend-urilor, cum s-a întâmplat şi la finele săptămânii trecute, când s-a produs şi un accident rutier care a paralizat total traficul pe Transfăgărăşan. Opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce sătul de aşteptarea în coloană, şoferul unui Audi a decis să intre în depăşire într-o curbă.

În plus, şi urşii obişnuiţi deja cu prezenţa omului în zonă au blocat circulaţia, oprindu-se pe şosea în speranţa că vor primi mâncare. 

Mai mult, nenumăraţi şoferi au oprit pe unde s-a nimerit pentru a imortaliza cele mai deosebite cadre, pentru a-şi face nevoile sau în căutare de chilipiruri ori de mâncare de la tarabele de pe marginea drumului, fără să le pese de ceilalţi participanţi la trafic. Toate acestea i-au determinat pe alţi conducători auto să catalogheze traficul ca fiind „apoteotic” şi „post-apocaliptic”, după ce au fost nevoiţi să staţioneze în cozi kilometrice, aproximativ două - trei ore.

Şi centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat că până vineri inclusiv, 12 august, este în vigoare o restricţie de tonaj, 16 tone - masa total maxim admisă, pe Transfăgărăşan, la km 74 + 040 m, pentru remedierea unor deficienţe la partea carosabilă. 

Toate acestea au contribuit la decizia poliţiştilor sibieni de a lua măsuri pe Transfăgărăşan împotriva celor care nu respectă legea.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Coadă de câţiva kilometri pe Transfăgărăşan. Aglomeraţia, în apropiere de Bâlea Lac VIDEO

Transfăgărăşanul se redeschide miercuri, 15 iunie FOTO VIDEO

Povestea inaugurării celui mai cunoscut şi spectaculos drum din România, în imagini de arhivă FOTO VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite