Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Poliţia ne învaţă cum să NU parcăm: pe pista de biciclete şi în faţa trecerii de pietoni

0
5 Jun 2013 18:26:41
Autor: Ramona Găină
Masina a fost surprinsa miercuri, 5 iunie - Foto Mihai Valentin Cruceanu
Masina a fost surprinsa miercuri, 5 iunie - Foto Mihai Valentin Cruceanu

Deşi ar trebui să fie un model în respectarea legislaţiei rutiere, oamenii legii sunt prinşi nu de puţine ori că încalcă ei inşişi regulile de circulaţie.


Un autoturism al Poliţiei sibiene a fost surprins miercuri, 5 iunie, de un cititor Adevărul, în zona bisericii de pe bulevardul Mihai Viteazul, parcat chiar în faţa unei treceri de pietoni. În plus, maşina poliţiei bloca complet, pe porţiunea unde era parcată, şi pista pentru biciclişti. De asemenea, autoturismul era parcat la ieşirea din sensul giratoriu, în zona cu marcaje continue.

Potrivit Codului Rutier, „se interzice oprirea voluntară a vehiculelor (…) în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puţin de 25 metri înainte si după acestea; (…) pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare; (...) în intersecţii, inclusiv cele cu sens giratoriu, în zona de preselectie cu marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă<25 m de colţul intersecţiei”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările