Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Prefectul de Sibiu stă pe Facebook pentru a feri elevii de droguri

0
17 Jun 2011 16:22:45
Autor: adevarul
Prefectul de Sibiu, Horaţiu Răcuciu
Prefectul de Sibiu, Horaţiu Răcuciu

Prefectul județului, Horaţiu Răcuciu, și-a făcut cont pe Facebook, pentru a fi mai aproape de opiniile tinerilor din Sibiu. În prezent, în oraşul nostru mai funcţionează doar trei magazine de etnobotanice, din opt existente în urnă cu câteva luni.

CITEŞTE ŞI:

Prefectul de Sibiu a ieşit la plantat copaci la Păltiniş

Prefectul Horaţiu Răcuciu şi-a deschis contul pe Facebook după ce s-a întâlnit în ultima lună cu sute de elevi, de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, Liceul Economic, Liceul Teoretic „Constantin Noica” şi Şcoala nr. 5, printre altele. ”În discuţiile pe care le-am avut cu elevii de liceu şi am văzut că au o mare deschidere la tehnica modern şi la Facebook. Consider că este un bun mijloc de comunicare”, a declarat prefectul Răcuciu.
 
Mai mult decât atât, Instituţia Prefectului a demarat săptămâna trecută o campanile inedită împotriva consumului de etnobotanice. Intitulată sugestiv “M.A.N.I.F.E.S.T”, adică ”Mai Atent! Neglijenţa şi Indiferenţa Fac din Etnobotanice Stăpânul Tău”, campania este compusă inclusiv dintr-un filmuleţ anti-dorguri, realizat chiar de angjaţii prefecturii. “Ţi-e greu? Eşti curios? Vrei fluturi în stomac?” sunt câteva din întrebările puse elevilor în film. Prefectul a precizat că el, împreună cu angajaţii săi, au realizat filmul şi pagina Facebook, cu resurse proprii, fără să cheltuiască bani din buget.În municipiul Sibiu mai există în acest moment doar trei magazine care comercializează etnobotanice, după ce alte cinci au fost închise în urma controalelor din ultimele cinci luni. Inspectorii echipei mixte de intervenţie constituită la nivelul judeţului, dar în special angajaţii de la Protecţia Consumatorilor şi Garda Financiară au amendat cu 133.600 lei de la începutul anului pe patronii magazinelor de etnobotanice. Campania “M.A.N.I.F.E.S.T” va ajunge în faţa elevilor şi studenţilor mai pregnant începând cu săptămâna viitoare.

Dimineaţa nu am timp, aşa că în general seara intru pe Facebook, după program”, Horaţiu Răcuciu, prefectul judeţului Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările