Recomandări pe fondul ninsorilor, pentru şoferii care tranzitează Sibiul: Valea Oltului, A 1 şi E 68

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O avertizare de vreme rea - cod galben cu ninsoare şi vânt este valabilă şi în Sibiu, în perioada 20 - 21 noiembrie, motiv pentru care poliţiştii rutieri vin cu o serie de recomandări.

Avertizarea meteorologică este valabilă pentru judeţele Sibiu, Alba şi Hunedoara în integralitate şi parţial pentru Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Braşov, Cluj, Sălaj, Gorj şi Caraş - Severin, de vineri seara, 20 noiembrie, de la ora 20:00, până sâmbătă, 21 noiembrie, ora 14:00. Este vizată în mod special zona montană.

În acest context, poliţiştii din Sibiu vin cu o serie de recomandări pentru şoferii aflaţi în trafic, după ce s-au anunţat ninsori şi intensificări ale vântului. 

Judeţul Sibiu este străbătut de trei artere rutiere importante - o autostradă (A1) şi două drumuri europene: DN 7 / E 81 - Valea Oltului şi E 68 intens tranzitate, în ciuda pandemiei şi a carantinei, în special de vehiculele de transport marfă, mai ales pe timpul nopţii.

„Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Din cauza condiţiilor meteo anunţate, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPS Sibiu, Luciana Lazăr.

Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească frâna de motor pentru a încetini, dacă şoseaua este alunecoasă şi să nu bruscheze comenzile maşinii. 

„Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, mai atrag atenţia poliţiştii.

Aceştia reamintesc şi despre obligativitatea folosirii sistemelor de iluminare - semnalizare corespunzătoare, în cazul în care vizibilitatea este redusă,  dar şi de climatizare si dezaburire. „Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei”, menţionează reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Dacă rămâneţi în pană, folosiţi triunghiurile de presemnalizare care, în astfel de cazuri, date fiind condiţiile meteo speciale, trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.

Consumul de alcool, oboseala, folosirea telefonului sau a altor dispozitive mobile în timp condusului trebuie evitate total. 

Nu sunt uitaţi nici şoferii începători cărora li se recomandă „să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari”, mai ales că în cazul celor care au permis de conducere de mai puţin de un an viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

„Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor”, au mai specificat poliţiştii rutieri din Sibiu.

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri şi Poduri SA Sibiu informează că din data de 16 noiembrie şi-a început activitatea comandamentul de iarnă 2020 – 2021, pentru asigurarea circulaţiei în condiţii optime pe drumurile judeţene în toate cele opt zone care acoperă judeţul. Drumarii susţin că au la dispoziţie 66 utilaje: 23 autobasculante, trei capete tractor cu RMA, câte şapte încărcătoare frontale şi buldoexcavatoare, opt tractoare, 14 autoutilitare, trei autogredere şi o turbofreză, în bazele de la Sibiu, cu punctul de sprijin Păltiniş (canton), Jina şi Râul Sadului; Cârţa cu punctul de sprijin Poiana Neamţului; Agnita; Şeica Mare şi Dumbrăveni cu punctul de sprijin Blăjel.

Pentru această iarnă societatea a estimat un necesar de materiale pentru deszăpezire de 13.350 tone nisip, 3000 tone sare, 60 tone material lichid pentru deszăpezire. O treime din acestea a fost deja distribuită. 

Există şi un număr de telefon la care se poate apela pentru sesizări şi informaţii privind starea drumurilor judeţene - 0269.210.884, apelabil 24 de ore din 24, dar detalii regăsiţi şi pe pagina de facebook şi site-ul instituţiei: www.drumuripodurisibiu.ro - butonul “alertă trafic”.

Vă mai recomandăm şi: 

Pacienţi cu Covid-19, din Sibiu, transferaţi în Germania pe propria cheltuială. În judeţ există un singur „plămân artificial”, nefuncţional

UPDATE Trafic blocat total pe o şosea din Sibiu. Două maşini s-au făcut praf, iar şoferii au ajuns la spital FOTO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite