Regizori şi actori români, invitaţi speciali la TIFF Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii sunt asteptati la cea de-a noua editie a TIFF SIbiu
Sibienii sunt asteptati la cea de-a noua editie a TIFF SIbiu

Şase filme româneşti din calendarul TIFF Sibiu 2015 vor rula în prezenţa regizorilor, actorilor sau a membrilor echipeor de producţie, spectatorii având ocazia sa le adreseze întrebări, imediat după proiecţii.

Actorii Florin Kevorkian, Adrian Purcărescu şi Ciprian Mistreanu vor fi prezenţi joi, 25 iunie, de la ora 22.00, la proiecţia filmului Comoara, în Piaţa Mare. Filmul regizat de Corneliu Porumboiu are în centru un funcţionar care află că în curtea bunicilor săi se află ascunsă o comoară. Aventura vânătorii de comori i-a adus anul acesta peliculei premiul Un Certain Talent în cadrul secţiunii Un Certain Regard la Festivalul International de Film de la Cannes. 

Publicul sibian îl va putea întâlni pe actorul Tudor Chirilă tot joi, de la ora 22.00, la Teatrul Gong, la proiecţia filmului Live, în regia lui Vlad Păunescu. Personajul său din film, un şofer care devine om de afaceri, traversează două decenii, de la 40 la 60 de ani. Lungmetrajul spune povestea Emei, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii, care se trezeşte în mijlocul unei anchete complicate, cu politicieni corupţi care intervin în politica editorială. Joi, la TIFF Sibiu, alături de Tudor Chirilă vor răspunde întrebărilor spectatorilor regizorul Vlad Păunescu şi Oana Păunescu, creatoarea costumelor din film.

Actorul sibian Ion Besoiu, foarte iubit de publicul local, revine în oraş vineri, 26 iunie, când la Teatrul Gong va rula, de la ora 20.00, filmul Bucureşti Nonstop. Subiectul peliculei regizate de Dan Chişu este o noapte petrecută la un nonstop de cartier. Lungmetrajul a avut premiera mondială la TIFF 2015.

Tot vineri, 26 iunie, la Librăria Habitus va rula, de la ora 18.00, documentarul Toto şi surorile lui, în regia lui Alexander Nanau. Toto, un băieţel de 10 ani a cărui mamă este la închisoare, învaţă cum să se descurce singur, alături de surorile sale, în nemiloasa lume din Ferentari. La Sibiu vor veni, pentru o întâlnire cu publicul, chiar Toto şi una dintre surorile sale, Andreea.

De ce eu? va rula sâmbătă, 27 iunie, de la ora 22.00, în Piaţa Mare, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu, a producătorului Oana Giurgiu, a actorului Mihai Constantin şi a directorului de imagine Marius Panduru. Subiectul peliculei este tânărul şi idealistul procuror Cristian Panduru, care investighează cazul unui coleg procuror mai în vârstă, suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals şi sustragere de documente. Filmul porneşte de la un caz real, extrem de controversat, cel al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în aprilie 2002, la doar 29 de ani. 

Drama Carmen va fi proiectată sâmbătă, 27 iunie, la Teatrul Gong, în prezenţa regizorului Doru Niţescu şi a actorului Adrian Titieni. Acţiunea porneşte de la o dimineaţă oarecare, când o mamă şi fetiţa ei în vârstă de 10 ani pleacă la Bucureşti, pentru ceea ce ar trebui să fie un control medical de rutină. Fetiţa primeşte un diagnostic necruţător, iar singurul medic care îi dă şanse de supravieţuire este dr. Sitaru, interpretat de Adrian Titieni.

Biletele pentru proiecţiile din cadrul celei de-a noua ediţii a TIFF Sibiu pot fi achiziţionate de la Info Point-ul din Piaţa Mare, începand de marti 23 iunie, sau în fiecare spaţiu de proiecţie înainte de începerea filmelor. Preţul biletelor este: Teatrul Gong - 12 lei / film; Librăria Habitus - 12 lei / film; Faust Cafe und Disko - 10 lei / film; Parcul Subarini - 10 lei / film; Gura Râului - 5 lei / film; Muzeul în aer liber Astra (Dumbrava Sibiului) - 15 lei / film; Cetatea Cisnădioara - 15 lei / film

Vă mai recomandăm: 

Povestea fascinantă a medicului român care a reformat sistemul de stat fără un ban de la buget: Livia Ognean, îngerul copiilor născuţi de câteva sute de grame

Medicul neonatolog Livia Ognean (46 de ani) a reuşit să mobilizeze colegi, părinţi şi oameni obişnuiţi pentru a schimba în bine viaţa unor copii de numai câteva sute de grame, internaţi la terapie intensivă neonatală în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Totul prin forţe proprii, independent de statul român.

Tizii sibieni ai unor politicieni celebri – strungarul Adrian Năstase, inginerul Ludovic Orban şi tâmplarul Mihai Ungureanu

Trei sibieni sunt posesorii unor nume cu rezonanţă în viaţa politică: Adrian Năstase, Ludovic Orban şi Mihai Ungureanu. Oamenii povestesc amuzaţi ce glume se fac pe seama lor, dar şi cum îşi văd celebrii tizi de la Bucureşti.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite