Reţeaua de la Sibiu. Cum au sustras angajaţii din mai multe magazine articole sportive de jumătate de milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazin articole sportive Foto Adevărul
Magazin articole sportive Foto Adevărul

O reţea de persoane specializată în delapidare şi trafic de articole sportive din Sibiu a fost destructurată de poliţiştii sibieni.

Joi, 30 iulie, în Sibiu au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare într-un dosar ce avea în vizor un grup infracţional constituit pentru delapidare şi trafic de îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte articole sportive. Operaţiunea organizată de poliţiştii sibieni specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, avea în vizor opt suspecţi. 

Potrivit anchetei de până acum, în perioada iunie 2019 – iulie 2020, aceştia au constituit un grup infracţional organizat care urmărea să-şi însuşească, sustragă şi apoi să facă trafic cu bunurile din magazinele în care lucrau ca gestionari sau administratori, aparţinând unei societăţi comerciale, cu mai multe puncte de lucru. 

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au descoperit că, prin intermediul angajaţilor, suspecţii oferea rudelor, prietenilor sau cunoscuţilor diverse articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii din magazin gratis. Aceştia intrau în locaţie ca simpli cumpărători, plăteau un produs şi plecau acasă cu mai multe. Treceau cu toate produsele pe la casa de marcat, dar aici, vânzătorii scanau doar produsul cu valoarea cea mai mică „în general, o pereche de şosete” şi se prefăceau că le scanează şi pe celelalte, îndepărtându-le de fapt doar sistemele anti-furt. Articolele erau apoi ambalate în cutii sau pungi şi le predau aşa - zişilor clienţilor care plecau cu ele din magazin. O parte din bunuri erau deja pregătite la casa de marcat aşteptându-şi „clienţii”. 

Au existat situaţii în care produsul nu era deloc scanat, şi prin urmare nu era emis efectiv niciun bon fiscal. Practic „cumpărătorii” plecau din magazin cu respectivele bunuri de la casa de marcat, „cu acordul şi ştiinţa vânzătorilor”, după cum se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Sibiu. 

Până la această oră, s-a stabilit că prejudiciul se ridică la 473.980 lei. Anchetatorii au reuşit să probeze 49 de acte materiale.

În urma percheziţiilor de joi, 30 iulie, la domiciliul suspecţilor au fost descoperite 1.186 articole sportive şi accesorii în valoare de aproximativ 30.000 euro, precum şi suma de 16.220 euro şi 11.650 lei. Produsele şi banii au fost confiscate.   

În urma operaţiunii, cei opt suspecţi, dar şi un martor au fost duşi la audieri cu mandat de aducere, iar ulterior, şase dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă

al IPJ Sibiu, în urma probatoriului administrat în cauză.

Vineri, 31 iulie, aceştia urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu „cu propunere de luare a unei măsuri legale”. 

„Suspecţii au vârsta cuprinsă între 18 şi 42 de ani şi sunt domiciliaţi în judeţul Sibiu (municipiul Sibiu şi satul Merghindeal) şi judeţul Vâlcea”, subliniază poliţiştii sibieni. 

Cercetările vor continua „sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare în formă continuată şi complicitate la delapidare.

La operaţiunea de joi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, fiind derulată cu suportul de specialitate al Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.  

Vă mai recomandăm şi:

Drama asistentei din Sibiu care a murit după ce s-a reinfectat cu coronavirus. Prima oară făcuse o formă uşoară

Icoană despre care se spune că a vindecat bolnavi de COVID-19, la Sibiu. „Numai aşa veţi scăpa de pandemie”

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite