Sibiu

articolul anterior articolul urmator

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Notele finale din Sibiu sunt afişate pe edu.ro

0
12 Jul 2013 07:42:22
Autor: Ramona Găină
BAC 2013 FOTO: Adevărul
BAC 2013 FOTO: Adevărul

Rezultate Bacalaureat 2013/ Astăzi se afişează notele finale la BAC 2013 pe edu.ro. În judeţul Sibiu rata de promovabilitate după rezultatele parţiale a fost de 63,7%.

Elevii care au depus contestaţii află astăzi dacă, în urma analizării acestora, s-au ales cu note mărite sau micşorate, rezultate finale urmând să fie afişate astăzi pe edu.ro.

Elevii pot afla de asemenea rezultate finale Bacalaureat 2013 şi de la avizierele centrelor de evaluare, precum şi de pe pagina Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, din cele 549 de contestaţii depuse 157 au fost la limba şi literatura română, 75 la matematică şi 69 la biologie.

Anul acesta, 2.946 dec candidaţi din judeţul Sibiu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2013  Dintre aceştia, 2.387 au terminat liceul anul acesta iar 559 provin din seriile anterioare.

Un singur elev a fost eliminat, la ultima probă scrisă, mai exact la biologie. Este vorba despre un elev de la Mârşa, provenit dintr-o promoăţie anterioară, care a fost prins cu telefonul mobil în sala de examen.

BAC cu acuzaţii de trafic de influenţă, la Sibiu

Bacalaureatul din 2013 a marcat primul caz cu acuzaţii de corupţie înregistrat în ultimii ani la Sibiu. Sorin Joantă, inspector şcolar de religie şi preşedinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu este acuzat de trafic de influenţă, la fel şi Viorel Giupană, şeful cantinei de la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu. Toma Ştefan Stancă, candidat la examenul de bacalaureat este de asemenea acuzat de procurorii DNA de cumpărare de influenţă”.

Potrivit DNA, “La data de 1 iulie 2013, învinuitul Giupană Viorel a primit de la învinuitul Stancă Toma-Ştefan (candidat la examenul de bacalaureat organizat la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu) suma de 2200 lei (echivalentul a 500 euro) prevalându-se de influenţa pe care susţinea că o are asupra cadrelor didactice din Comisia de corectare a lucrărilor la examenul de bacalaureat, astfel încât să îi fie asigurată candidatului reuşita la proba de Limba şi Literatura Română.

În perioada 1-3 iulie 2013, în calitate de inspector şcolar şi preşedinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu ( având sarcini privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat la nivelul judeţului), învinuitul Joantă Sorin a acceptat promisiunea de a primi de la Giupană Viorel o parte din suma de 2 200 lei, cu scopul de a interveni la evaluatorii din Comisia de corectare a lucrărilor la examenul de bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu, astfel încât să i se asigure candidatului Stancă Toma-Ştefan reuşita la proba de Limba şi Literatura Română”.

Joantă şi Giupană au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 30 de zile, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean a demis întreaga comisie de BAC de la Sibiu şi a numit o nouă comisie.

Mai puteţi citi:

REZULTATE BAC 2013 FOTO Krisztina Pal, eleva care a terminat cu 10 şi BAC-ul, şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, cel mai bun liceu din Sibiu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările