Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Romii îşi fac criptomonedă. Gypsycoin are ca simbol roata tradiţională şi placa electronică VIDEO

15
13 Aug 2021 19:14:47
Autor: Daciana Mitrache
Romii îşi fac propria monedă virtuală - gypsycoin Foto Adevărul
Romii îşi fac propria monedă virtuală - gypsycoin Foto Adevărul

Printr-un comunicat de presă, asumat de liderul Daniel Cioabă, cunoscut drept „regele romilor”, se anunţă intrarea pe piaţa criptomonedelor a unui nou produs sub numele de „gypsycoin”.

Romii anunţă că îşi fac propria monedă virtuală, sperând în acest fel să ajute comunitatea pe care o reprezintă.
 
„Daniel Cioabă, Preşedintele International Romani Union – Filiala România, dezvoltă un nou proiect de criptomonedă. Proiectul GYPSYCOIN este o premieră în iniţiativa coezinuii comunităţilor de romi la nivel global. Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni”, se menţionează în comunicatul de presă, în care se precizează că proiectul are şi o latură de dezvoltare socială pentru combaterea discriminării şi xenofobiei şi dezvoltarea socială şi educaţională a romilor. 
 
Teoretic se speră ca prin noul proiect să fie sprijinită minoritatea romă pentru integrare sa socială, să fie consolidată identitatea etnică şi promovată diversitatea culturală.

Contactat de un reporter „Adevărul”, Daniel Cucu Cioabă a confirmat implicare sa în acest proiect şi a declarat: „Aşteptările noastre sunt ca moneda să fie listată cât mai repede pe exchange-uri precum: Binance, Crypto.com etc., deoarece moneda a avut o creştere foarte mare, de 1000%, în doar o săptămână şi peste 1000 de holderi”.
 
VIDEO

„GYPSYCOIN reprezintă un nou proiect în cadrul universului de cryptomonede. Acest proiect este multilateral şi se implică în domenii diferite de dezvoltare. Proiectul abordează subiectul comunităţilor de romi. Acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităţilor şi pe ajutorarea persoanelor de etnie romă aflate în dificultate. În acelaşi timp, scopul este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunităţile de romi, prin intermediul simbolului şi al comunităţii GYPSYCOIN. În acest sens, GYPSYCOIN are ataşat şi un element de identitate. Prin urmare, acesta este menit să fie asociat cu comunităţile de romi din întreaga lume”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Imaginea şi designul proiectului, adică simbol identitar al primei monede digitale dedicată comunităţilor de romi de pretutindeni combină în concepţia iniţiatorilor elementele tradiţionale cu cele moderne, mai exact: roata ţigănească cu circuitele unei plăci electronice. Se speră că simbolul va putea fi recunoscut cu uşurinţă.
 
Cauza asociată proiectului este legată de dezvoltarea comunităţilor de romi prin furnizarea de alimente şi obiecte de uz casnic familiilor nevoiaşe, educaţie sanitară, promovarea necesităţii educaţiei şcolare, educaţiei morale civice şi educaţiei tehnologice, noua monedă virtuală putând fi întrebuinţată pentru acte de caritate, ca monedă de schimb pentru comunitate; finanţarea proiectelor educaţionale; investiţii financiare pe termen lung şi plăţi. 
 
Proiectul a fost gândit, mai susţin iniţiatorii săi, pentru a simboliza unitatea acestei etnii: „Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuţia de pe piaţă. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potriveşte cu dinamica actualei pieţe cripto. Aşadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piaţă. Ţinând cont de latura tradiţionalistă a comunităţilor de romi, motto-ul GYPSYCOIN poate fi rezumat la respectarea tradiţiei prin promovarea inovaţiei, bazându-se în acelaşi timp pe potenţialul ascuns al unităţii unei comunităţi distribuite pe tot globul, dar care au rămas în strânsă legătură unele cu celelalte“ 
 
Se doreşte ca rezultatele să fie reflectate sub formă de conţinut multimedia şi intelectual, etapele evenimentelor urmând a fi afişate pe site-ul dedicat proiectului. De asemenea, s-a mai precizat şi că vor mai exista şi alte domenii asupra cărora se vor extinde beneficiile noii monede virtuale, precum: mediul înconjurător, iniţiativa cetăţenească, educaţie pentru sănătate, sport, tehnologie, muzică etc. 
 
„Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiţionale, în funcţie de evoluţia şi parteneriatele proiectului. Totodată, acest proiect beneficiază de sprijinul International Romani Union”, s-a mai precizat în finalul comunicatului.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Asfalt turnat pe ploaie, posibilă cauză a haosului de pe DN 7, pe Valea Oltului VIDEO
 
Un expert în criptomonede şterge pe jos cu Bitcoinul: Nu valorează nimic şi va eşua ca monedă
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Stanila Ion
13.08.2021, 19:29:25

E de rasul curcilor...Gypsycoin !? Mai intai ca nu romii isi fac moneda ci TIGANII. In nici-o limba nu li se spune romi.... Puneti mana pe carte/ dictionare ca sa desteptati..

+1 (3 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
13.08.2021, 19:32:13

Si nici la Rou Rom ...

+10 (10 voturi)
Dream Pervertor
13.08.2021, 19:31:22

- Haoleoooo mancati-as, ce or sa mai mineze astia peste tot!

-9 (9 voturi)
dobrita sorin
13.08.2021, 19:49:34

presupun cu dupa-aia urmeaza cryptosmenul, cryptomangleala, alba-neagra varianta crypto,....abia astept primul set de manele lansate sub forma de NFT.

+10 (10 voturi)
John McClane
13.08.2021, 20:22:09

Asa da! Gata cu salba si lanturile de aur de la gat! De acum vor umbla cu laptopurile atarnate la sold. Sa fiti atenti pe strada, daca aveti cardul in buzunar ca incepe sa vina Romica cu magnetul pe langa voi si va lasa fara salariu, pana va prindeti, el deja reboot la laptop si s-a incarcat contul cat pentru trei coviltire! Bravo, taticu'! Asteptam metoda Maradona de ciordit, varianta cu mausul. Iar cand treceti pe langa unul cuibarit cu textul la el: ajuturati-ma, ca mi-au murit 5 copii, 3 de mici si 2 de chiftele, vorba lui Dem, lasati si voi cativa biti de suflet pe interfata lui. Sunt curios cum vor mai pune cocalarii bancnota pe frunte la chefurile maneliste. Probabil acum isi vor lipi mobilul de fruntea lui Adi Minune, care mananca gem si rezulta prune. O placere! Haules baules, gaborilor!

-9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările