S-au pus în vânzare biletele pentru TIFF Sibiu 2020. Momentele esenţiale din cele patru zile de festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la ediţia de la Cluj-Napoca a TIFF FOTO Arhivă Adevărul
Imagine de la ediţia de la Cluj-Napoca a TIFF FOTO Arhivă Adevărul

Organizatorii Transilvania International Film Festival (TIFF) au anunţat că au pus în vânzare, luni, 24 august, biletele pentru cele 20 de filme din program, doar proiecţiile care vor fi ţinute în Piaţa Mare urmând fi gratuite.

„Regizori şi actori români se vor întâlni anul acesta cu publicul TIFF Sibiu, la proiecţiile speciale ale filmelor lor, în aer liber, între 27-30 august. Cele 20 de filme din program vor avea proiecţii unice în cinci locaţii, de la ora 21.00: Piaţa Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) şi Terasa cu flori a Centrului Cultural "Ion Besoiu". Programul şi biletele pentru TIFF Sibiu sunt online, începând din 24 august, pe tiff.eventbook.ro şi pe TIFF Official App (disponibilă în App Store şi Google Play)”, arată organizatorii TIFF Sibiu într-un comunical de presă.

Biletele pentru toate locaţiile se vor vinde fizic la o singură casierie, în Piaţa Mare, începând de miercuri, 26 august. Intrarea este liberă la proiecţiile din Piaţa Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziţionat în avans, ce va fi scanat la acces. Un bilet pentru o persoană la film la TIFF costă 20 de lei, iar pentru două persoane, 35 de lei. Programul complet poate fi consultat pe: https://tiff.eventbook.ro/.

În prima zi de festival, joi, la Habermann Markt, actorul Mihai Călin va sta de vorbă cu publicul despre "5 minute", noul film al lui Dan Chişu, proiectat în premieră la Varşovia şi inspirat din fapte reale -destinul bărbatului care a condus echipa de intervenţie a Jandarmeriei după ce un grup extremist a întrerupt proiecţia unui film cu tematică LGBT. Pe afiş, alături de Mihai Călin, actriţele Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu.

Din evenimente reale - deportarea a 40.000 de oameni în Câmpia Bărăganului, în anii '50 - se inspiră şi pelicula care a câştigat Premiul Publicului în Zilelele Filmului Românesc la TIFF 2020. Şi atunci... ce e libertatea?, în regia lui Andrei Zincă, va fi proiectat pe ecranul din Piaţa Mare vineri, 28 august, în prezenţa actorilor Nicodim Ungureanu şi Magda Catone. În filmul bazat pe nuvela "Proiecte de trecut" a Anei Blandiana joacă şi Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte.

Tot pe 28 august, "Profu'" (r. Alex Brendea), povestea ataşantă a unui profesor de matematică din Bistriţa care iese din sistemul de învăţământ şi îşi deschide o clasă de meditaţii în propriul apartament va rula la Terasa cu flori a Centrului Cultural "Ion Besoiu". Despre "Colectiv", documentarul cutremurător, multi-premiat, despre fraudele imense din sistemul medical, vor vorbi regizorul Alexander Nanau, jurnalistul Cătălin Tolontan şi Mihai Grecea, victimă a incendiului din clubul bucureştean, sâmbătă, 29 august, după proiecţia de la Habermann Markt.

În ultima zi de festival, duminică, pe 30 august, tot la Habermann Markt, regizorul Dorian Boguţă şi actorul Marin Grigore vor răspunde întrebărilor publicului despre "Urma", un film cu accente de thriller despre dispariţia neaşteptată a unui pianist şi relaţiile sale bizare, distins cu Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020. Teodor Corban, Irina Rădulescu - fiica regretatului Dem Rădulescu, Dragoş Bucur şi Mădălina Ghenea completează distribuţia.

Accesul la proiecţii se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranţă şi a respecta distanţarea socială. Măsurile de siguranţă şi distanţare socială vor fi afişate vizibil în toate locaţiile şi vor fi obligatorii pe toată durata desfăşurării evenimentelor. Numărul locurilor la proiecţii este limitat, respectând astfel condiţiile impuse de autorităţi pentru evenimentele în aer liber. 

Vă mai recomandăm şi:

Maria Ploae, actriţă: „Mi-a fost ruşine că am primit un premiu de la Ion Iliescu. L-am acuzat răspicat de genocid“

INTERVIU Marc Collin, cofondatorul trupei Nouvelle Vague: „Când am mers în Brazilia ne era teamă că spectatorii se vor plânge“

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite