Sentinţă definitivă în cazul medicului Adrian Ienea, acuzat de infracţiuni de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat sentinţa definitivă în cazul medicului Adrian Ienea, acuzat de infracţiuni de corupţie.

Ienea a primit în primă instanţă, la Sibiu, 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, care a menţinut însă hotărârea instanţei de la Sibiu.

Atât Ienea cât şi procurorii au făcut recurs, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aici, recursurile au fost respinse iar sentinţa este definitivă. Instanţa "respinge, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi de inculpatul Ienea Adrian împotriva deciziei penale nr.173/A din 9 octombrie 2013 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului reţinerea din data de 26 februarie 2013 şi arestarea preventivă începând cu data de 5 martie 2013 la 14 aprilie 2014. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea recursului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia rămân în sarcina statului. Obligă recurentul intimat inculpat la plata sumei de 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 150 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă". 

Ienea a fost acuzat de procurori că ar fi luat între 50 şi 300 de euro de la fiecare persoană pentru a elibera documentele care atestau gradul de handicap şi cu ajutorul cărora se putea apoi obţine indemnizaţia de persoană cu handicap, potrivit anchetatorilor.

Doar într-o lună de zile acesta ar fi băgat în buzunar zeci de mii de euro, anchetatorii găsind la percheziţii, în cele două case ale medicului, lei, euro, dolari americani, dolari canadieni şi lire sterline. Ienea a fost săltat după ce aparatura de supraveghere montată în biroul său l-a surprins primind de la două persoane 650 de lei.

Vă mai recomandăm: 

AJOFM Sibiu are un nou director. Florin Orlăţan, numit în funcţie chiar dacă este trimis în judecată într-un dosar având drept obiect infracţiuni de corupţie

Fost subprefect al Sibiului, Florin Orlăţan a fost numit în fruntea AJOFM Sibiu pe 12 martie. Asta, în condiţiile în care, pe 27 februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a anunţat trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu.

Sentinţă definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid. Cinci ani de închisoare mai puţin pentru Sebastian Braiţ, unul dintre incendiatori

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid, unul din cele mai cunoscute din Sibiu.

Pedeapsă cu închisoare aproape înjumătăţită pentru Alexandru Tancou, ofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că  ar fi sprijinit traficanţii de etnobotanice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Alexandru Tancou, după condamnarea iniţială pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa este definitivă, iar condamnarea atrage automat excluderea ofiţerului din structurile poliţiei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite