Sibienii îşi cumpără maşini ce pot fi înmatriculate ca mopede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurca Daniel este foarte încântat de „maşinuţa” pe care şi-a cumpărat-o.
Giurca Daniel este foarte încântat de „maşinuţa” pe care şi-a cumpărat-o.

Autoturismele ce pot fi înmatriculate ca mopede şi pot fi conduse fără a deţine un permis sunt la mare căutare în municipiul Sibiu. Cine îşi cumpără o astfel de maşină trebuie să ştie că aceasta poate fi condusă de la 16 ani numai de persoanele care au obţinut atestatul de cunoaştere a legislaţiei rutiere.

Moda maşinilor ce pot fi conduse fără să ai permis de conducere şi care pot fi văzute cu miile prin marile capitale europene, „loveşte” şi fosta Capitală Culturală Europeană din 2007.

Mercedes, Volskwagen, Audi sau Opel au de suferit în faţa unor mărci ca Aixam, Microcar şi Chatenet. Maşinuţele cu două locuri sunt foarte fiabile, consumă 2 litri la 100 de kilometri şi sunt o soluţie şi pentru şoferii ce rămân fără permis de conducere. „Eu am rămas fără permis şi îmi trebuia o soluţie ca să pot să mă mişc în oraş. Am studiat piaţa şi am găsit o astfel de maşină ce poate fo condusă şi fără permis”, spune un sibian deţinător de astfel de moped.

Posesorii sunt încântati de afacere, mai ales că maşina ce are limita de viteză la 45 km/oră, costă puţin peste 2.000 de euro şi se poate conduce de la vârsta de 16 ani.

„Maşina o am din luna ianuarie a acestui an. Nu am avut probleme cu ea până acum. Am cumpărat-o de distracţie sincer să fiu şi pentru că o pot conduce fără permis. Merg cu ea peste tot în oraş, la piaţă, la supermarket, la Mall..” povesteşte Giruca Nicolae Daniel, un tânăr ce şi-a cumpărat de curând o astfel de maşină.

Cu 10 lei merge o săptămână
Achiziţia unei astfel de maşini este extrem de fiabilă şi din punctul de vedere al consumului. Daniel mărturiseşte că acesta a fost şi unul din motivele pentru care a decis să investească 2.400 de euro în maşină.

„Toată lumea se uită ciudat şi cu admiraţie la maşină. Mă opresc oamenii să mă întrebe diverse lucruri despre ea. Toţi vor să ştie de unde am cumpărat-o. Îi fac plinul de două ori pe lună. În general bag motorină de 10 lei şi mă plimb 3-4 zile. E mult mai ieftin decât să mergi cu autobuzul sau taxiul”, a mai spus tânărul în vârstă de 19 ani.

100 de lei înmatricularea
Numai în acest an până acum primăria municipiului Sibiu a înmatriculat şi are în evidenţe 15 mopeduri. „Acestea au capacitatea cilindrică cuprinsă între 400 şi 500 de cm³ şi nu depăşesc 4 KW. Deţinătorii unor astfel de vehicule, plătesc impozit între 16 şi 24 lei dacă sunt persoane fizice şi între 18 şi 27 lei dacă sunt persoane juridice”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt la primăria Sibiu. Toate cele 15 moped-uri folosesc motorizare diesel.

Pentru înmatriculare trebuie achitată o taxă de înregistrare de 50 de lei şi o taxă de eliberare a certificatului de înmatriculare, în valoare tot de 50 de lei. Tradusul actelor costă 60 de lei. Cine îşi cumpără o astfel de maşină trebuie să ştie că aceasta poate fi condusă de la 16 ani numai de persoanele care au obţinut atestatul de cunoaştere a legislaţiei rutiere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite