Sibiu

articolul anterior articolul urmator

CNN Travel: Sibiu, oraşul transilvănean ce-şi merită renumele de „Praga fără turişti”

0
22 Jun 2013 11:12:27
Autor: Ramona Găină
Sibiul atrage an de an foarte multi turisti - FOTO Arhiva Adevărul
Sibiul atrage an de an foarte multi turisti - FOTO Arhiva Adevărul

Fosta capitală culturală europeană este nominalizată, alături de oraşe din alte şapte ţări, într-un material intitulat „Dincolo de Praga: 8 oraşe est-europene nedescoperite” publicat pe portalul travel.cnn.com.

Burgul din inima Transilvaniei este lăudat pentru ospitalitatea localnicilor, dar şi pentru deliciile culinare româneşti. 
 
„Etichetat pe bună dreptate drept «Praga fără turişti» oraşul transilvănean Sibiu are pieţe vaste, cea mai mare galerie de artă din România (muzeul Brukenthal) şi bisericile săseşti restaurate, toate cu o doză de ospitalitate locală ce lipseşte adesea în alte locuri din ţară”, scrie portalul amintit. 
 
Turiştii sunt îndemnaţi să treacă pragul restaurantelor tradiţionale unde pot gusta preparatele româneşti precum sărmăluţele sau ciorba de burtă. 
 
De asemenea, dincolo de “mulţimea de oameni tineri, cosmopoliţi” din barurile “prietenoase” din zona Pieţei Mari, turiştii sunt îndemnaţi să viziteze Muzeul Vânătorii, cu o colecţie impresionantă de arme şi trofee de vânătoare. 
 
Alături de Sibiu, cei de la cnn.travel.com mai recomandă ca şi destinaţii turistice mai puţin cunoscute oraşele Poznan din Polonia, Odessa din Ucraina, Karlovy Vary din Cehia, Kotor din Muntenegru, Durresi din Albania, Veliko Tarnovo din Bulgaria şi Kosice din Slovacia. 
 
Materialul integral poate fi citit AICI
 
Vă mai recomandăm: 
 
GALERIE FOTO Oferte trăsnite la o pensiune din judeţul Sibiu – prinzi cocoşul, mănânci supa gratis, îţi plăteşti circumferinţa burţii sau mărimea pantofului
 
GALERIE FOTO Valea Sadului şi lacul Negovanu, drumeţie în peisaj de poveste
 
GALERIE FOTO Unde „intrăm la apă” în această vară, la Sibiu
  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările