Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Sibiu: Adina Postatny, este pictor şi fotograf

0
21 Nov 2009 11:35:28
Autor: adevarul
Adina Postatny
Adina Postatny

Adina este un om pasionat de ceea ce face şi nu ar renunţa la nimic din ceea ce are acum

Profil
Născută: 30 decembrie 1980, Sibiu
Educaţie: Facultatea de Psihologie
Ocupaţie: Pictor şi fotograf
Familie: Căsătorită, un băieţel

Adina Postatny este un om plin de viaţă, zâmbăreţ şi îndrăgostit de pasiunile sale. Munceşte cu plăcere pentru că nu lucrează într-un domeniu plictisitor şi nu face acelaşi lucru repetat la infinit. În 1999 a terminat liceul şi avea nevoie de un loc de muncă pentru a-şi plăti studiile la facultate. De pictură s-a apucat din întâmplare „am găsit un anunţ în ziar. Înainte mă ocupam de controlul tehnic şi de calitate la o firmă de sticlărie din Sibiu, dar apoi m-am angajat ca pictor, pentru că mie mi-a plăcut pictura. E o pasiune la fel ca şi fotografia“ spune Adina.
Pictoriţa- psiholog
I-a plăcut întotdeauna desenul şi grafica, iar până să se apuce de pictură era omul anti-culori, dar utilizarea culorilor nu reprezintă pentru ea un pas înapoi ci este un câştig foarte mare. În materie de culori nu are preferinţe: „Clientul allege culoare de fond, iar eu adaptez cromatica în funcţie de alegerea lor“ spune pictoriţa. Meseria sa implică lucrul cu oamenii, şi tocmai din acest motiv a urmat studiile în domeniul psihologiei: „este o şcoală pe care o aplici în fiecare zi, până şi în relaţiile cu fiul meu sau cu colegii“ spune Adina. Îi place să picteze cel mai mult, obiectele mari de mobilier pentru că  „am loc mai mult pentru a expune cromaticile şi am loc mai mult de desfăşurare“
Pictoriţa- fotograf
Dragostea pentru culori şi lumină a împins-o să se apuce de fotografie alături de soţul ei. Nu au vrut o limitare tehnică pentru că „sunt aparate foto care te limitează tocmai prin tehnică“ spune pictoriţa. Este practice aceeşi situaţie ca şi în pictură, nu ai pensule şi culori de calitate, obiectul realizat de tine va avea o formă fadă. În 2008 au cumpărat un aparat de fotografiat professional, un Nikon D700, apoi a început nebunia „ am achiziţionat lumini de studio, ne-am apucat de cursuri specializate pe fotografie pentru că aveam un aparat de 2000 de euro şi trebuia să ştiim să-l folosim. Anul acesta a trimis patru fotografii la Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu şi i-a intrat în vernisaj o fotografie. Este un pas mare pentru ea, pentru că îi sunt appreciate talentul şi dăruirea.
Planuri de viitor
Adina este o femeie puternică şi îi este imposibil să nu gândească în viitor.  Astfel perspective ei asupra vieţii este strict legată de familie, pictură şi fotografie.  „Voi face fotografie, voi participa la concursuri şi voi picta“ spune Adina. Mai mult de atât, legat de fotografei spune că-i place fotoreportajul şi portretul şi consideră că vede altfel lucrurile, „probabil pentru că e vorba de răbdare în legăturile cu oamenii“ spune artista. Nu are nici un regret legat de ceea ce face acum, poate doar cel că nu s-a apucat de fotografie mai devreme: „dacă nu aveam concediu de maternitate probabil num ă apucam de fotografie, pentru că nu aş fi avut un subietc atât de aproape: băieţeul meu mic şi cu bucle“ spune ea.

Ce-i place
Îmi place să mă joc cu fiul meu David. Evident îmi place fotografia. Îmi place mult să călătoresc şi-mi place Croaţia, pentru că aici am găsit oameni civilizaţi, calzi şi primitori.
Ce nu-i place
Nu-mi place să stau mult într-un loc, să mă plafonez şi să fac acelaşi lucru la infinit. Nu-mi place contabilitatea şi matematica. Sunt absolute sigură că nu aş rezista să lucrez ca bugetar şi să completez aceleaşi hârtii la infinit.

Întrebări şi răspunsuri
Pentru ce alt oraş ai  da Sibiul?
Pentru Jezera din Croaţia şi pentru că tot sunt bolnavă după acest oraş, motivele ar fi că este un orăşel mic şi curat, majoritatea oamenilor fiind pescari. Ei trăiesc practice acolo din tursim şidin peşte.
Cum îţi petreci timpul rămas liber?
Timpul liber la mine înseamnă familie în primul rând. În al doilea rând merg la vernisaje şi expoziţii. De curând am fost la Timişoara pentru că Nikon a lansat acolo un nou model de aparat foto.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările