Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Sibiu: Campanie de donaţii pentru copiii şi bătrânii nevoiaşi

0
5 Dec 2009 10:16:08
Autor: adevarul
Donaţiile pentru copiii năpăstuiţi pot fi făcute începând de duminică de către sibieni.
Donaţiile pentru copiii năpăstuiţi pot fi făcute începând de duminică de către sibieni.

Locuitorii urbei de pe Cibin sunt chemaţi să se alăture la o acţiune socială ce durează până în prag de Crăciun.Sibienii care vor să ajute cu hăinuţe şi îmbrăcăminte, dar şi alimente semenii defavorizaţi, o pot face de duminică în parcarea de la Sibiu Shopping City.

Sub sloganul „Împreună! Aproape de oameni!”, campania are loc în perioada 6 – 20 decembrie în cortul ce va fi amplasat în parcarea de la Real Hypermarket, acolo unde sibienii pot dona bani, alimente, articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte, jucării sau cărţi pentru copii, în urnele special amenajate. „Prin donaţiile sibienilor, se poate face ca sărbătoarea Crăciunului să fie mai frumoasă pentru cei de la Căminul de Bătrâni, de la Casa de Copii, din Centrul de Îngrijire de la Tălmaciu şi pentru zece familii nevoiaşe din Sibiu”, spune fostul fotbalist Florin Cotora, cel care este principal organizator şi promotor al evenimentului. Mai exact sibienii sunt invitaţi să aducă la cort haine şi încălţăminte pe care nu le mai poartă, cărţi sau jucării cu care copiii nu se mai joacă şi nu numai. „Se pot aduce şi alimente precum ulei, zahăr, făină, fructe, iar dacă produsele sunt perisabile rugăm oamenii să le aducă în 20 decembrie” a mai spus Florin Cotora. Organizatorii au pregătit pe parcursul campaniei o serie de spectacole susţinute de artişti cunoscuţi. De asemenea a fost pregătit şi un loc de joacă pentru cei mici, tot în cortul ridicat pentru această acţiune caritabilă. Urnele cu produsele strânse vor fi deschise în 20 decembrie în prezenţa a unei părţi din persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare.

Concerte de muzică populară
Pe parcursul celor două săptămâni cât va ţine campania, pe scena din cortul unde se derulează această acţiune vor urca mai mulţi artişti cunoscuţi pentru publicul iubitor de muzică populară şi nu numai. „Avem printre invitaţi pe Sergiu Cipariu, Romulus Cipariu, Jean Oprişor, Trio Caffe, Veta Biriş, Ionuţ Fulea, Ansamblul Cindrelul „Junii Sibiului” şi Adi Neamţu” a dezvăluit Florin Cotora. Lista nu este însă închisă, iar organizatorii promit şi alte surprize.

Donaţii şi la Astra
Reprezentanţii Complezului Naţional „Astra“ organizează în această perioadă o colectă, în încercarea de a oferi câteva clipe de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă micuţilor din satul Fofeldea. Toţi cei  care vor să se alăture iniţiativei muzeului sunt aşteptaţi cu mici cadouri la sediu muzeului până în data de 11 decembrie, cadouri care vor ajunge la micuţii defavorizaţi în apropierea Crăciunului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările