Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Sibiu:Noul an şcolar vine cu mai puţine clase şi şcoli comasate, în Sibiu

0
10 Mar 2010 16:13:34
Autor: adevarul
Elevii de la  „Noica“ vor fi mutaţi la Şcoala „Mihai Eminescu“, de pe strada Oştirii
Elevii de la „Noica“ vor fi mutaţi la Şcoala „Mihai Eminescu“, de pe strada Oştirii

Mai multe unităţi de învăţământ din judeţ „vor avea de suferit“, începând cu anul şcolar 2010-2011. Proiectul Planului de şcolarizare pe care Guvernul urmează să îl aprobe în perioada următoare vizează reducerea a şase clase liceale şi comasarea a patru unităţi din judeţ, pe lângă cele şapte din municipiu.

Cazul celor şapte unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu, care urmează a fi comasate începând cu anul şcolar viitor nu este singular. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Planul de Şcolarizare pe 2010-2011 prevede şi alte măsuri, necesare în procesul de reorganizare a unităţilor şcolar. Astfel, nouă clase liceal vor fi desfiinţate, din cauza numărului mai mic de absolvenţi de gimnaziu. „ Anul acesta, numărul elevilor care termină clasa a VIII-a este mai mic cu 205 elevi faţă de anul trecut, ceea ce a dus la diminuarea a şase clase de liceu. Pe filieră teoretică, va fi redusă câte o clasă de la Colegiul Naţional «Gheorghe Lazăr», Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth din Mediaş şi Liceul Teoretic Dumbrăveni, iar pe filieră tehnologică, se vor diminua clase de la Şcoala Naţional de Gaz şi Automecanica, din Mediaş, şi de la Liceul Agricol“, a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general.

Patru şcoli comasate
În plus, Şcoala Generală din Arpaşu de Sus va deveni structură a şcolii din Arpaşu de Jos, cea din Apoldu de Sus va trece sub tutela Grupului Şcolar „Ilie Măcelaru“ din Miercurea Sibiu, Grădiniţa Cristian va aparţine de şcoala din localitate, iar cea din Alămor, de cea din Loamneş. „Comasările s-au făcut astfel încât să nu implice deplasarea elevilor dintr-o localitate în alta. Şcolile vor trece sub tutela altor unităţi, nemaiavând personalitate juridică, ceea ce va duce şi la diminuarea posturilor de directori, contabili sau secretare“, a completat Constantin Gorun. Vizibil deranjaţi de decizie, directorii unităţilor şcolare în cauză se feresc să facă anumite comentarii. „ Este o decizie pe care nu vrem s-o comentăm în niciun fel. O să ne supunem acestei decizii“, ne-a spus Mioara Conţ, director interimar al Grădiniţei Cristian.

Reducerile de personal nu-i vor afecta pe titulari

Cât despre cele 311 posturi care urmează a fi reduse în judeţul Sibiu, Constantin Gorun spune că nu vor afecta niciunul dintre profesorii titulari. „Săptămâna aceasta se gestionează aceste restrângeri de activitate, iar titularii nu vor fi afectaţi. Avem 198 de cadre care s-au pensionat anul acesta şi niciunuia nu i-a fost aprobată continuarea activităţii după vârsta de pensionare“, a completat inspectorul şcolar general.

Unităţile şcolare din municipiu care vor fi comasate
Scoala nr. 12 va deveni structură a Şcolii nr. 13, Şcoala nr. 19 se comasează cu Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna“, Şcoala „Mihai Eminescu“ se comasează cu Colegiul Teoretic „Constantin Noica“, Grupul Şcolar Industrial Tranporturi Căi Ferate se va comasa cu Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini, Şcoala  Generală nr. 11 trece sub tutela Şcolii nr. 20,iar Grădiniţa nr. 19 primeşte în structura juridică şi Gradiniţa nr. 2.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările