Sibiu

articolul anterior articolul urmator

Singurul cinematograf din Sibiu se închide. Unde vor merge sibienii la film

0
14 Jun 2018 12:41:12
Autor: Ion Surdu
FOTO: fest.ro
FOTO: fest.ro

Singurul cinematograf din Sibiu - Cinematograful Arta - îşi va închide uşile până la sfârşitul lunii iunie. Sibienii însă nu vor rămâne fără un loc unde să vadă filme.

Autorităţile din Sibiu au anunţat că după închiderea Festivalului Internaţional de Teatru atenţia se va îndrepta către Centrul cultural „Ion Besoiu”, fosta casă a sindicatelor din localitate - acolo unde este un cinematograf 3D. Centrul cultural a fost deschis la începutul lunii iunie după o investiţie de 2 milioane de euro. 
 
Centrul cultural a fost renovat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, care să răspundă tuturor cerinţelor operatorilor culturali, a spus Adrian Neagu, investitorul care a lucrat la modernizarea clădirii timp de un an şi jumătate.
 
„Cinematograful Arta se va închide de la 1 iulie. Odată cu deschiderea cinematografului 3D din cadrul Centrului cultural «Ion Besoiu» vom introduce şi un nou sistem de ticketing, în care biletele nu mai trebuie obligatoriu tipărite, deoarece codurile de acces pot fi scanate şi de pe ecranul telefoanelor, de exemplu”, spune Adrian Neagu, compania căruia a închiriat clădirea fostei case de cultură a sindicatelor pentru o perioadă de 20 de ani.
 
Lucrările de reabilitarea a instituţiei culturale au vizat schimbarea instalaţiilor, adaptarea la noile reguli în ceea ce priveşte siguranţa la incendii, au fost aduse noi instalaţii pentru teatru, spectacole de dans şi muzică, dar şi pentru cinema 3D. Scaunele au fost schimbate, astfel că acum sunt 503 locuri în sala mare şi 120 în cea mică.
 
Centrul cultural „Ion Besoiu” din Sibiu va funcţiona atât ca cinematograf, cât şi ca spaţiu destinat activităţilor culturale. „Prin ceea ce am făcut cu această casă de cultură, chiar cred că am adus oraşului ceea ce îi trebuia”, a spus Adrian Neagu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii